Асеновград отбелязва днес празника на града. Тази година Денят на

...
Асеновград отбелязва днес празника на града. Тази година Денят на
Коментари Харесай

Асеновград отбелязва своя празник на града

Асеновград отбелязва през днешния ден празника на града . Тази година Денят на Асеновград е по друг, само че също толкоз трогателен, оповестиха от общината.

Празникът стартира с литургия за благополучие на града и жителите му в храм " Св. Николай Чудотворец ". Официалната тържествена гала във връзка Деня на Асеновград се състоя пред паметника на цар Иван Асен II, където бяха поднесени цветя, а слово произнесе кметът на града Христо Грудев. По думите му Асеновград е град с обичаи, морал и крепко духовно завещание. Стремеж за самостоятелност, за прояснение и напредък във всяка една сфера на живота доказахме и в този момент, във време на рецесия. Винаги сме били единни и подаващи си ръка в компликации, означи кметът.

Той уточни, че събитията от последните три месеца са отдалечили хората един от различен, само че единствено физически, не и духовно. Той е окуражен, че още веднъж идва ден за ликуване, тъй като наближава новото начало, пробуждането.

На площад " Академик Николай Хайтов " тържествено бе повдигнат националният байрак на България. След това в Старинно учебно заведение " Свети Георги " се поведе и гала по почитане на жители с почетни звания на община Асеновград.

Днес историческият музей в града, Старинното учебно заведение и Етнографската къща одобряват гости с вход свободен.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР