Асеновград отбеляза празника си със скромна програма, вместо едномесечни тържества

...
Асеновград отбеляза празника си със скромна програма, вместо едномесечни тържества
Коментари Харесай

Асеновград отбеляза празника си

Асеновград означи празника си със скромна стратегия, вместо едномесечни тържества както бе по-рано в годините обратно. Обикновено, той се празнува в последната неделя на май. Програмата за празника стартира с отслужване на света литургия в храм „ Свети Николай Чудотворец ” за благоденствието на Асеновград. Последва поднасяне на цветя и венци пред паметника на цар Иван Асен II от публични лица и жители.
Програмата продължи със слово на кмета на Асеновград лекар Христо Грудев. " Асеновград е град с обичаи, морал и крепко духовно завещание. Десетилетия наред всички ние, асеновградчани, сме показвали, че нищо не е способно да пречупи духа и устрема ни за реализиране на самостоятелност, за прояснение и напредък. Наш дълг е да пазим завещаното, с цел да завещаем и ние на бъдещите генерации полезности и значими каузи. Асеновград е прелестно място за живеене, което чака от нас доста работа, отдаденост и предпочитание за положително. Нека бъдем дружно в тази задача и градът ни ще има бъдеще! ", сподели пред присъстващите градоначалникът. Честването продължи на площад „ Академик Николай Хайтов ”, където зазвуча химнът на България и високо бе повдигнат националният трибагреник.

Кулминацията на празника настъпи с връчването на званието " Почетен жител " на Асеновград. Официалната гала се организира в двора на Старинно учебно заведение „ Свети Георги ”. Удостоени бяха: Абдул Хассун и Вакрил Запрянов - предприемачи от града, станали известни с благотворителните си дела; Димитър Трамбураджиев - състезател, нееднократен първенец по повдигане на тежести; Георги Велев - посветил живота си на проучването на българските празници и обичаи.

 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР