Асеновград. На обектите, благоустроявани по проекта Образователна инфраструктура“ в Асеновград

...
Асеновград. На обектите, благоустроявани по проекта Образователна инфраструктура“ в Асеновград
Коментари Харесай

Пловдив: Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов направи инспекция на ремонтите по проекта „Образователна инфраструктура

Асеновград. На обектите, благоустроявани по плана „ Образователна инфраструктура “ в Асеновград се работи интензивно и в режим на добър надзор. Това съобщи кметът доктор Емил Караиванов след неочаквана своя ревизия на място, оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от отдел „ Връзки с обществеността “ на Общината. Заедно с специалисти от общинска администрация той посети терените на активност по плана, включващ двете междинни учебни заведения, Св. Княз Борис Първи “ и „ Св.св. Кирил и Методий “, както и детските градини „ Пролет “ и „ Зорница “.
В СУ „ Св. Княз Борис I “ към този момент са изпълнени строително-ремонтните работи по оградите на границите на парцела, както и електро- и ВиК инсталациите в дворното пространство. Финализирани напълно са дейностите по настилките в дворното пространство, завършени са алеи и площадки. Изпълнена е бетоновата настилка на спортните стадиони, инсталирани са стълбове за осветяване, извършва се ограда.
Предстои полагане на акрилната настилка на игрищата, доставка и монтаж на уреди за спортните стадиони, както и за тематичните площадки, озеленяване. Удовлетворен съм от оценката на шефа Петър Шиков за това, че изпълняваните действия по плана фактически дават отговор на упованията на учебното заведение. В качеството си на възложител, имам забележка към компанията с уговорката за напоителната система. Има възлагателно писмо, само че към момента не е почнала действителна активност на терен, няма да позволи неоснователни забавяния, предизвести кметът доктор Караиванов.
На втория обект ДГ „ Пролет “ се работи по електро апаратура, положена е фасадна топлоизолация, шпакловка с мрежа и грунд, следва осъществяване на фасадна мазилка. Изпълнени са строително-монтажни работи по ремонт на покрива. В дворното пространство се извършват демонтажни работи, след привършване на строително-монтажните работи по фасадата на постройката стартира сериозна работа по новото създаване на дворното пространство. Въпреки, че на този обект строително-монтажните работи започнаха най-късно, едвам през месец май, тук се работи експедитивно и в гаранция, че периодите ще се спазят, акцентира кметът. Ще бъда настойчив всички периоди и по четирите обекта да бъдат спазени, а по задачи те би трябвало да приключат за едни през август, за последните- през октомври, тъй че да няма стеснение за деца и възпитаници наесен, съобщи след инспекцията кметът.
И в останалите две заведения – СУ “Св.св. Кирил и Методий “ и ДГ „ Зорница “ инспекцията на доктор Емил Караиванов сподели деен стадий на предоставените по плана действия. Изпълняват се строително-монтажни работи на оградите по границите на парцела. Изпълнена е бетонова настилка на спортните стадиони, инсталирани са стълбове за осветяване. Започнато е осъществяване на настилка от вибропресовани плочи в дворното пространство. Изпълнено е озеленяване и облагородяване на зелените площи. Направих забележка, че тук има известно закъснение в написаните периоди на ремонтите, другояче се работи качествено, означи кметът.
В ДГ „ Зорница “ доктор Караиванов беседва с техническия екип на фирмата-изпълнител. В обекта се извършват Официален вестник и ВиК съоръжения, работи се по санитарните пространства в детските групите. Изпълнява се градивно подсилване в постройката, замяна на покривната хидроизолация, топлоизолация по фасадата на постройката. В дворното пространство се правят демонтажни работи, отстраняват се дървета в неприятно положение, остарели уреди, приготвя се двора за осъществяване на отвесна планировка.
Такива инспекции ще има още по-чести, тъй като качественото и в период осъществяване е извънредно значимо за общината като възложител, заключи доктор Караиванов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР