Асеновград. На 24 май в Асеновград бяха връчени отличия на

...
Асеновград. На 24 май в Асеновград бяха връчени отличия на
Коментари Харесай

Пловдив: В Асеновград бяха връчени отличия на изявени директори, учители и педагози, както и на заслужили дейци на изкуството и културата

Асеновград. На 24 май в Асеновград бяха връчени оценки на изявени шефове, учители и педагози, както и на заслужили дейци на изкуството и културата. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от пресцентъра на Общината . Тази година измежду наградените учители са Йордан Григоров, Весела Ангелова, инж. Красимира Тодорова, Невена Балабанова, Златка Стоева, Румяна Златилова, Любка Атанасова. Отличените шефове са Надежда Джиголинова на ДГ „ Зорница “ и Гергана Христозова- заместник- шеф на ПГ „ Цар Иван Асен II “. Освен тях, грамоти за принос в развиването на просветата в Асеновград получиха оперната певица Елена Стоянова, скулпторът Андрей Москов, артистът Стефан Попов, доктор Никола Тодоров, секретарят на читалище „ Родолюбие “ Дафинка Комитова, музикалните дейци от читалище „ Св. преп. П. Хилендарски “ Весела Карастойчева и Емилия Величкова.
Празникът за 24 май в Асеновград стартира с шествие на пл. „ Акад. Н. Хайтов “, където се събраха хиляди възпитаници и родители. След издигането на националния байрак, под звуците на химна на Република България, асеновградски свещеници отслужиха празнична литургия за здраве и благополучие. Тържествената стратегия продължи с песни и танци от възпитаниците на детските градини и учебните заведения от града, танцова групировка „ Косара “ и ЦПЛР „ Васил Левски “.
„ На 24 май всеки български град, всяка институция, чиято задача са духовността, образованието и науката, честват. Всяко българско семейство, което има дете, студент, преподавател, фантазии и същина в науката честват. А това значи- всички. Асеновград постоянно е знаел по какъв начин да чества Деня на духовността и просветата. И има съображение за самочувствието си. ” – с тези думи кметът на община Асеновград доктор Емил Караиванов поздрави учителите, културните дейци и свещенослужителите в града и връчи грамоти на изявени възпитаници от всички учебни заведения. Той им пожела здраве и да пазят загатна за родното учебно заведение постоянно в сърцето си. В словото си за Деня на славянската книжовност кметът напомни, че това е една значима дата за Асеновград, тъй като се навършват 160 години от откриването на първото класно учебно заведение.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР