Асеновград. Интересът на български и чуждестранни туристи към Бачковския манастир

...
Асеновград. Интересът на български и чуждестранни туристи към Бачковския манастир
Коментари Харесай

Отец Симон, игумен на Бачковския манастир: Интересът на български и чуждестранни туристи към манастира нараства с всяка изминала година

Асеновград. Интересът на български и задгранични туристи към Бачковския манастир нараства с всяка минала година. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив архимандрит Симон, свещеник на Бачковската обител. По думите му повода за засиления туристически интерес е извършената от манастира през предходната година туристическа борса. „ На територията на манастира бяха поканени огромни туристически компании, с които работим, с цел да се разиска рекламирането ни като дестинация за туристите “, уточни Симон.
Той изясни, че туристическият поток през всяка година е друг и е съгласуван с съответната моментна обстановка. „ По време на летния сезон предходната година се правиха ремонтни действия по тунелите на пътя за Бачково и придвижването нагоре, в посока Смолян, беше лимитирано тъкмо в нашия регион. Колите се движиха в една лента, ситуацията бе оптимално затруднена. Ето, че няма по какъв начин да се прави съпоставяне сред тази и предходната година, тъй като през целия летен сезон на 2016-та се правиха ремонтни действия по инфраструктурата. Безспорен факт е обаче, че се следи засилен интерес към Бачковския манастир с всяка минала година “, разяснява архимандрит Симон. Той добави, че се надява името на Бачковския манастир да стане известно по целия свят.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР