Асеновград. И тази година Тодоровден ще бъде отбелязан в Асеновград

...
Асеновград. И тази година Тодоровден ще бъде отбелязан в Асеновград
Коментари Харесай

Пловдив: И тази година Тодоровден ще бъде отбелязан в Асеновград с кушии

Асеновград. И тази година Тодоровден ще бъде маркиран в Асеновград с кушии. Това оповестиха за Радио „ Фокус “-Пловдив от Общината. Празникът ще стартира по традиция с шествие до параклиса „ Свети Тодор ” в местността Параколово, където бъдат осъществени водосвет и работа за здраве. Началният час на потегляне е в 09.00 от изравнителния басейн в квартал „ Изток ” на 16 март 2019 година (събота). След това, в 10.00 ч. на свободния терен, намиращ се на 500 м в ляво от бензиностанцията на изхода на Асеновград по пътя за Кърджали стартира веселието и атракциите. Стартът на обичайните кушии е в 11.00 ч. Ще се организира и конкурс за най-атрактивен кон и ездач.
Изисквания към участниците в кушиите са да имат навършени 18 година и конят да бъде оседлан с юзда и седло. Състезателите ще би трябвало да преминат дистанцията от 800 м. Предвиден е и награден фонд.
Организатори са Община Асеновград, Общинско дружество „ Туризъм ”, Сдружение по коневъдство и конен спорт „ Цар Иван Асен II ” и Архиерейското наместничество.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР