Асеновград. Есенна нощ в музея“ ще се проведе в Асеновград.

...
Асеновград. Есенна нощ в музея“ ще се проведе в Асеновград.
Коментари Харесай

„Есенна нощ в музея“ ще се проведе в Асеновград

Асеновград. „ Есенна нощ в музея “ ще се организира в Асеновград. Това сподели за Радио „ Фокус “ – Пловдив Иван Дуков, историк и шеф на Историческия музей в Асеновград. Събитието се организира в границите на Европейските дни на наследството, като ще показа изложения и концерти. „ В централната постройка на Историческия музей от 18.00 часа ще бъде показана фотодокументалната галерия „ Синове на Родопите ” по случай 100 години от рождението на Николай Хайтов и 70 години от гибелта на Крум Савов. Всички гости могат да видят някои от главните акценти, свързани с тяхната активност. В Етнографската къща ще бъде показана друга галерия – „ Хвърлената ръкавица “ (или стилните аксесоари като средство за връзка и проява на публично положение) с експонати от фонда на музея “, сподели Дуков.
В 18.30 часа пред централната постройка на Историческия музей на пл. „ Акад. Николай Хайтов “ ще има концерт на деца от музейната музикална школа. От 20.30 часа в двора на Старинното учебно заведение „ Св. Георги “ ще има концерт „ Джаз с другари в Нощта на музеите ”. „ При неприятно време събитието ще се състои вътре в самата постройка “, уточни Дуков.
По думите му, ползата към събитията по време Есенната нощ в музея в Асеновград нараства с всяка минала година. „ През последните години имаме традиция да организираме Нощ в музея на друга дата от тази в Пловдив, като задачата е хората да имат опцията да прегледат всички изложения и концерти в двата града “, сподели още Иван Дуков.
Тони МИХАЙЛОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР