Асеновград е подготвен за настъпващите зимни условия, увери на пресконференция

...
Асеновград е подготвен за настъпващите зимни условия, увери на пресконференция
Коментари Харесай

500 т пясъчно-солна смес и 30 машини в зимна готовност в Асенoвград

Асеновград е квалифициран за настъпващите зимни условия, увери на конференция кметът на града лекар Емил Караиванов. На 25.10.17 година е формиран Щаб за съгласуваност, в който членове са началниците на противопожарната работа и полицията, заместник-кметове на общината и общински чиновници.
Задачата им тази зима ще е поддържане при зимни условия на пътната мрежа в Асенoвград и кварталите „ Долни Воден “ и „ Горни Воден “. На 02.11.17 година е осъществен оглед на техническото положение на машините, като не са открити нередности. 16 от профилираните коли ще се грижат за снегопочистването в асеновградските села и общински трасета, а други 14 - за поддържане на градските пътища. За обработката на пътните трасета при зимни условия в подготвеност са трактори, песъкари, фадроми и други. Към момента Община Асеновград разполага с 500 тона пясъчно-солна примес.
Ще бъдат обезпечени в допълнение настрана 120 тона сол и 250 тона пясък. Кметът прикани асеновградчани през зимата да не паркират колите си по улици и тротоари по този начин, че да се затруднява достъпът на сметопочистващата и снегопочистващата техника, както и да не се разместват съдовете за боклук.
" Това е цялата налична техника, дружно с дежурните машини, която бе употребена и предходната година ", сподели в умозаключение Караиванов. Ангажимент по снегопочистването още веднъж ще имат компаниите „ КМД”, „ ЕР-2000” и „ Пътно почистване”, с които Община Асеновград е сключила контракти за това.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР