Асеновград. Духов оркестър от Франция ще изнесе концерт на централния

...
Асеновград. Духов оркестър от Франция ще изнесе концерт на централния
Коментари Харесай

Пловдив: Духов оркестър от Франция ще изнесе концерт на централния площад в Асеновград на 30 август

Асеновград. Духов оркестър от Франция ще изнесе концерт на централния площад в Асеновград. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от отдел „ Връзки с обществеността “ на Общината . Общинският духов оркестър на град Грас, Република Франция, ще извърши френски шансони, аранжименти на типичен пиеси и военни маршове. Концертът ще се организира от 18.00 часа на 30 август на пл. „ Акад. Николай Хайтов ”.
Общинският духов оркестър на град Грас е инструментална група формирана от духови и ударни принадлежности, основана през 1988 година под управлението на сегашния си диригент Ален Лусталот. Тази групировка е претърпяла доста промени през годините, преди да придобие сегашния си тип. Оркестърът е формиран от професионални музиканти, преподаватели и оркестрови музиканти, които посредством личните си аранжименти желаят да предадат характерен звуков цвят на изпълнените пиеси.
Десет са определените музиканти, които идват особено в Асеновград, с цел да изпълнят творби от разнообразни столетия и жанрове. В програмата са планувани френски шансони (на Клод Франсоа, Шарл Азнавур, Едит Пиаф), военни маршове, аранжименти на типичен пиеси на композитори като Астор Пиацола, Антонио Вивалди (концерт в Ре мажор за китара и дребен оркестър) и редица изненади.
Френските музиканти гостуват по покана на китариста Благовест Георгиев, който е родом от Асеновград. Още в детството си стартира да учи класическата китара. Впоследствие отпътува за Франция, с цел да продължи образованието си в класа по класическа китара на Паскал Полидори и Лоран Бланкарт – и двамата почитатели на Александър Лагоя. Там приключва с цялостно отличие и златен орден. Благовест сега приключва магистърска степен по изпълнителско изкуство в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в град Пловдив, в класа на доцент доктор Стела Митева-Динкова. Участва като посетител на интернационалните китарни фестивали, на които показва солови стратегии и прави майсторски класове. От 2009 година той е учител по класическа китара в консерватория във Франция. Участва в редица планове с разнообразни музиканти, принадлежности и жанрове. През 2018 свири също като солист в операта на Ница със симфоничния оркестър на града.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР