Асеновград. Длъжни сме да правим всичко нужно, за да бъде

...
Асеновград. Длъжни сме да правим всичко нужно, за да бъде
Коментари Харесай

Кметът на Асеновград д-р Емил Караиванов за началото на учебната година: Мисията училището да отглежда любознателни и щастливи млади хора има пълната подкрепа на Общината

Асеновград. Длъжни сме да вършим всичко нужно, с цел да бъде и през новата образователна година учебното заведение място на познание, другарства и проявление на полезности измежду децата и младежи на Асеновград. Винаги ще бъдем наоколо и оставаме същински съидейници на задачата учебното заведение да основава положителни, любознателни и щастливи деца. Това съобщи кметът доктор Емил Караиванов в празничното си послание пред стотици деца и младежи в Асеновград, оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от отдел „ Връзки с обществеността “ на Общината. Той участва на откриването на образователната 2019/2020 година в двете градски гимназии „ Св. св. Кирил и Методий ” и „ Св. княз Борис I ”, включени в план за реорганизация и рехабилитация на дворните пространства.
Община Асеновград не отстъпи от уговорката си пред новата образователна година и още веднъж направи всичко належащо за първия образователен ден. Защото както постоянно, по този начин и в този момент, е посочила, че знае по какъв начин да оказва помощ на учебните управления, какъв брой е значимо да се влага в ремонтни на здания на учебни заведения и детски градини, на центрове и места за училищен занимания и отдих, съобщи още кметът. Д-р Караиванов акцентира още по какъв начин нищо от стореното няма да е задоволително, в случай че не отдадем дължимото на труда на стотиците учители в Асеновград в този момент, както и на ветераните-учители, които са създавали капацитета на не едно асеновградско потомство.
По мотив първия образователен ден доктор Емил Караиванов изпрати приветствени адреси до педагогическите екипи на всички общински учебни заведения. Стотици възпитаници се гордеят, че пътят на образованието им е минал през класните стаи тъкмо тук.
Така ще продължи да бъде, тъй като всички вие сте гаранция за сполучливо обучение на нашите асеновградски деца, се споделя в писмените поздравления, подписани от кмета.
Във всичките 12 общински учебни заведения на община Асеновград за първи път прекрачиха учебния предел общо 528 деца – първокласници, които, въпреки и алегорично, са с три деца повече от миналата образователна година. Първокласници ще огласят класните стаи и в учебните заведения по селата Боянци, Мулдава, Златовръх и Тополово.
За новата образователна година Община Асеновград посреща общо 5545 ученика, от тях 250 деца в подготвителни групи. Учебните и детски заведения разполагат с квалифицирани 515 учители, а бюджетите на учебните заведения поемат обезпечаването и на 136 души непедагогически личен състав.
Десетте общински детски граници през днешния ден посрещнаха 1886 деца, а те и родителите им разчитат на 145 готови педагогичен фрагменти и още 132-ма души непедагогически личен състав.
Общо 20 на брой са плануваните за тази образователна година маломерни паралелки, за които ще бъде належащо дофинансиране от бюджета на Общината в размер на съвсем 38 000 лв.. Маломерни паралелки ще има в учебните заведения в кв. Долни Воден, селата Мулдава, Златовръх и Тополово, както и една маломерна паралелки от 11 възпитаници в ПГ по ХВТ „ Св. Димитрий Солунски ”.
Ето и цялостният текст за поздравлението на доктор Емил Караиванов, произнесено на 16 септември 2019 година:
„ Уважаеми учители, скъпи възпитаници и родители,
С извънредно неспокойствие се обръщам към Вас, вашите сътрудници учители, учениците и родителите. Всички вие дружно сте общността на едно почтено асеновградско учебно заведение.
Първият образователен ден за българското обучение всяка година носи всеобщ боязън. Ние, асеновградчани, постоянно сме знаели по какъв начин да отдадем дължимото почитание и самопризнание на нашето обучение, на учителите, днешните и ветераните.
Прекрачваме прага на още една образователна година, 2019/2020 година. Вашето учебно заведение има основателно самочувствие, тъй като вие знаете, че цената на триумфа е професионализмът на десетки учители.
Стотици възпитаници се гордеят, че пътят на образованието им е минал през класните стаи тъкмо тук.
Така ще продължи да бъде, тъй като всички вие сте гаранция за сполучливо обучение на нашите асеновградски деца.
Желая доста здраве, доста ентусиазъм и мотивация за целия педагогичен екип, за цялата учебна общественост от възпитаници и родители.
Успешна и плодоносна да бъде новата 2019/2020 образователна година за всички вас!

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР