Асеновград. Димитър Маринов и Мая Танева са победителите в ултрамаратона

...
Асеновград. Димитър Маринов и Мая Танева са победителите в ултрамаратона
Коментари Харесай

Пловдив: Димитър Маринов и Мая Танева са победителите в ултрамаратона „Персенк Ултра“ в Асеновград

Асеновград. Димитър Маринов и Мая Танева са спечелилите в ултрамаратона „ Персенк Ултра “ в Асеновград. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от отдел „ Връзки с обществеността “ на Община Асеновград. Димитър Маринов е победител в 160-километровата отдалеченост при мъжете. Той съумя да се вмъкне под 22 часа с финално време – 21:59:28. При дамите двукратна победителка на кралската отдалеченост и родом от Асеновград е Мая Танева. Тя усъвършенства времето си с час и половина от 2018 и финишира за 29:46 ч.
За 7-ми следващ път Асеновград се трансформира в атлетическо предизвикателство посредством планинския ултрамаратон „ Персенк Ултра ”. Това е най-трудното, с най-голямата денивелация и най-красивото планинско съревнование. Ултрамаратонът се организира под надпис „ Усети духът на Родопите ”, като се включиха над 400 спортисти от 16 страни от три континента. Престижното съревнование е сертифицирано и е част от календара на Международната асоциация по планинско тичане като всеки приключил участник получава квалификационни точки за други интернационалните бягания и е подготовка за международното състезание във Франция през 2020 година.
Стартът на 16 август бе даден от кмета на Община Асеновград доктор Емил Караиванов и представителя на главния спонсор на надпреварата. Програмата и тази година беше от три надпревари по планинско тичане, като и трите са ултрамаратонски дистанции със сериозна денивелация: „ Персенк Ултра ” – 160 км с 7665 м. обща позитивна денивелация, „ Диво прасе ултра ” от 110 км. с 5095 м. обща позитивна денивелация и „ Орехово ултра ” – 50 км. с 2545 м. с обща позитивна денивелация. Над 130 доброволци, разпределени в 13 подкрепителни пункта взеха присъединяване в организирането и провеждането на това влиятелно интернационално съревнование. В знак на признателност към тяхната безрезервност уредниците бяха подготвили за тях документи и медали с благопожелание следващата година в идеята да се включат още повече фенове на спорта и природата. Малко по-късно, на формалната гала от 14.00 часа на 18 август, спечелилите в другите категории и дисциплини бяха наградени с медали, дарове и голямата поддръжка и овации на жителите и гостите на Асеновград – хазаин на „ Персенк Ултра ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР