Асеновград. Без редуциране на графика продължава изпълнението на линия №6

...
Асеновград. Без редуциране на графика продължава изпълнението на линия №6
Коментари Харесай

Пловдив: Продължава изпълнението на линия №6 по схемата на градския автобусен транспорт в Асеновград

Асеновград. Без съкращаване на графика продължава осъществяването на линия №6 по схемата на градския автобусен превоз в Асеновград. Това оповестиха за Радио „ Фокус “ – Пловдив от отдел „ Връзки с обществеността “ на Община Асеновград. Междувременно, като най-нова линия по транспортната скица на града, тя е в режим на едномесечен мониторинг. „ Целта ни е да установим точно каква е натовареността й, с цел да бъде оптимално потребна за жителите, без да е стопански неефективна. Това съм разпоредил и чакам резултат до 30 дни, в което време всекидневно се следи натовареността на линията с пътуващи асеновградчани ”, разяснява кметът доктор Емил Караиванов.
Линия № 6 получи възлагане от страна на Oбщината доскоро повече от месец в пакет с линия №1 по схемата на градския превоз на Асеновград. Шестицата е най-новата градска линия и стана факт като услуга след документално гледище на поданици на квартал „ Баделема ”. Скоро по-късно обаче фирмата- транспортьор като страна по контракта своеволно е редуцирала дневните си курсове с претекста, че няма пътникопоток и линията е стопански нерентабилна. Последва инспекция от страна на Общината, както и бяха поискани писмени пояснения за позволеното нарушаване от превозвача.
„ Като реакцията от страна на Общината, компанията реализатор към този момент има отправено предизвестие за недопускане на сходни самоинициативни дейности. Ако се откри внезапно и трайно понижаване на дневния пътникопоток, Общината ще разиска вид за съкращаване на графика, само че няма да оставим нуждаещият се квартал от публичен транспорт, още повече, че по контракт компанията предстои и на наказания, в случай че се отклони от графика ”, безапелационен е още доктор Караиванов.
Възможно е да има смяна в графика на рейсовете след привършване на едномесечния мониторинг върху използването на линията. За нередности в услугата, жителите на Асеновград могат да подават сигнали по всяка време с имейл или позвъняване до Общината.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР