Асенова крепост ще работи вече с удължено работно време, съобщават

...
Асенова крепост ще работи вече с удължено работно време, съобщават
Коментари Харесай

Асеновата крепост вече е с удължено работно време

Асенова цитадела ще работи към този момент с удължено работно време, оповестяват от община Асеновград. Туристическият обект ще посреща гости от 09:00 ч. до 20:00 ч., без почивен ден. Стойността на входния билет е без смяна - 4 лв. за 1 човек, а за групови визити (над 10 души) цената е 3 лв.. Студентите, учениците и пенсионерите заплащат по 2 лв., с цел да влязат и да прегледат крепостта. Цената на билета за фамилии с до 2 деца е в общ размер на 9 лв.. За елементарна сказка се заплаща 7 лв., за профилирана по заложена тематика - 9 лв., а за такава, на непознат език - 12 лв.. За времето на изключителното състояние тази година обектът е бил посещаван както следва: март - 3 378 туристи; април - 195 туристи; май - 4 501 туристи.

Асеновата цитадела не е серпантина да приема гости от самото начало на изключителното състояние, при съблюдаване на всички условия и заповеди от Министерството на здравеопазването. Напомняме, че визитата на туристическите обекти, които са навън, не беше неразрешено. Идеята за удължение на работното време на крепостта е по отношение на разпространяването на пандемията от новия ковид COVID-19, заради което за последните два месеца не съумяха да се осъществят предстоящите за интервала доходи. Планирано е през юли и август, когато е интензивният туристически сезон, обектът даже да работи от 09:00 ч. до 22:00 ч. в петък, събота и неделя, а до 20:00 ч. да е в останалите дни.

През миналата седмица се организира среща сред Оперативна програма " Туризъм " към община Асеновград и туроператори от пловдивска област по тематиката за протичането на идния летен сезон и взаимните ограничения за привличане на туристи в района. Дестинациите в Асеновградско, които бяха разисквани по време на полемиката, с изключение на Наказателно-процесуален кодекс Асенова цитадела, са Палеонтологичен музей и Исторически музей, Етнографската къща и Старинно учебно заведение " Свети Георги " в града, пещера " Добростански бисер " и скалното светилище " Беланташ ", " Караджов камък " и " Хайдушки камък ". В срещата присъединяване взеха представители на къщи за посетители и комплекси в родопските села Мостово и Врата. Дискутирани на събирането бяха разнообразни туристически направления в района, рекламата, разпространение на обектите измежду туристите и активизирането им да поддържат българския туризъм.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР