Асен Василев ще е кандидат на Продължаваме промяната за премиер.

...
Асен Василев ще е кандидат на Продължаваме промяната за премиер.
Коментари Харесай

РОКАДА: Асен Василев става премиер, Кирил Петков – суперминистър с три ресора

Асен Василев ще е претендент на „ Продължаваме промяната за министър председател. Това научи „ Филтър ” от кухнята на партията, която се бори да завоюва изборите за повторно. Вече всички структури са осведомени с проекта на управлението, който включва отдръпването на Кирил Петков на назад във времето.

След рухването на четворната коалиция и второто завъртане на рулетката с мандатите тъкмо Асен Василев беше претендент за министър председател на „ Продължаваме промяната ”, а Кирил Петков обществено даде рамо на номинацията.

Заради липса на поддръжка в Народното събрание обаче държавното управление, отпред с него, не беше оповестено и по този начин някогашният финансов министър не седна в премиерския кабинет на „ Дондуков “1.

Този път от „ Продължаваме промяната ” стоят компактно зад Асен Василев и даже да не завоюват изборите, са решили да предложат кабинет на малцинството, отпред с някогашния вицепремиер.

Кирил Петков пък ще бъде негов пръв заместител и така наречен суперминистър с ресори финанси, енергетика и стопанска система. Смяната на местата на двамата водачи е добре премислена тактика благодарение на съветници от чужбина, част от които са включени и в пиарския екип за сегашната акция.

Тъкмо те са и създателите на тактика от прекомерно обикновени опорни точки в помощ на кандидат- депутатите, която изтече наскоро в общественото пространство.

Реклама

За това, че Асен Василев ще е новият първи измежду двамата равни, приказва и фактът, че неговото име е сложено преди този момент на Кирил Петков в слогана на партията „ Да си довършим работата ”.

Кампанията на Петков и Василев минава настрана, все по-рядко се провеждат мероприятия с присъединяване на двамата. Далеч по-активен е Асен Василев, който пиарите на групировката постановат като новото лице на Политическа партия.

Според тях той бил много по-склонен на взаимни отстъпки, за разлика от Кирил Петков. Пиарите се надяват, че неуспехът на ръководството на четворната коалиция не се свързвал с Василев като лице, а с това на колегата му, макар че и двамата определяха политиката на Политическа партия.

Друг от причините е, че Василев е по-добре признат от съдружните сътрудници Демократична България и Българска социалистическа партия, както и от президента Румен Радев.

Въпреки слуховете, че Василев и Петков са в хладни връзки поради властта, това не било напълно по този начин, настояват хората към двамата водачи. Дори Петков самичък предложил с Асен Василев да разменят местата си още преди няколко месеца, с цел да не е непрекъснато под светлината на прожекторите.

Социологически изследвания в последно време регистрират спад на поддръжката за „ Промяната ”, а разликата сред тях и ГЕРБ на този стадий е сред 3 и 6 %, твърди стъкмистиката.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР