Асен Василев ще бъде предложението на Продължаваме Промяната за финансов

...
Асен Василев ще бъде предложението на Продължаваме Промяната за финансов
Коментари Харесай

Асен Василев потвърди още две предложения на ПП - Рашков и Денков

Асен Василев ще бъде предлагането на " Продължаваме Промяната " за финансов министър. Кирил Петков е предлагането за министър председател, а Бойко Рашков и Николай Денков за надлежно министерствата на вътрешните работи и на образованието.

Имената удостовери в студиото на Нова телевизия персонално съпредседателят на " Продължаваме промяната " Асен Василев .

Василев уточни, че към момента се прецизира структурата на Министерския съвет. Потвърди и че концепцията е всеки от съдружните сътрудници да има вицепремиер. Структурата на Министерски съвет обаче предстои на уточняване и тези хрумвания подлежат на диалог. Има концепция да се отдели Министерство на е-управлението , с цел да може процесът по въвеждането точно на такова най-сетне да се случи. Също по този начин се разисква концепцията да се отдели в конструкция контролът върху усвояването на еврофонодовете, изключително настоящ поради Плана за възобновяване и развиване, който ще започва. Има концепция и държавните организации да се отделят в Министерство на промишлеността, само че Асен Василев отхвърли Корнелия Нинова да се разисква като име за негов началник. Тези хрумвания още не са конкретизирани, повтори няколко пъти Асен Василев.
 180 страници четат партиите за коалиция
180 страници четат партиите за коалиция

В понеделник стартират консултациите при президента

Документът на съдружното съглашение сега циркулира сред партиите , които водят договаряния за коалиция, ще се вършат бележки, само че Асен Василев се надява този развой да завърши до вторник другата седмица. Така след лидерска среща, на която държат останалите партии, е изцяло допустимо в края на седмицата да има подписано съдружно съглашение . То ще бъде подписано най-вероятно на обща лидерска среща на всички обединения и също по този начин най-вероятно подписването ще бъде обществено.

По тематиката, за която няма очевидно единодушие - приемането на страната ни в Еврозоната , Асен Василев посочи, че страната ни първо би трябвало да има техническа подготвеност и по-късно да се организира необятна социална полемика, с цел да се вземе решение за точната дата. Нужно е да се гледат както нашите макропоказатели, по този начин и макропоказателите на европейски равнище, изясни Васелив и акцентира, че също така би трябвало да се изпълнят и други индикатори, в това число и провеждането на правосъдна промяна - нещо, което ни спъва за Шенген толкоз години и макар че сме покрили съответните индикатори.

2024 година съгласно Асен Василев е реалистична дата за влизане в Еврозоната , само че " в случай че си създадем правосъдната промяна и в обществото има единодушие " и " в случай че котка не ни мине път ".

Идеята ни е за, само че и съвсем няма браншове, в които да не се споделя, че би трябвало да стартираме да градим изначало.

Асен Василев разяснява е проектобюджета на служебното държавно управление уклончиво - някои оферти сигурно ще бъдат признати, само че ще би трябвало да се прегледат числата сигурно. Тезата на " Продължаваме промяната " за минималната работна заплата е тя да бъде закрепена като % от междинната работна заплата. Подготвя се и подобен правилник на общоевропейско равнище, а фиксирането ще направи процеса предвидим, изясни Василев.

Ставките на осигуровките и налозите няма да ги пипаме, уточни още Василев, като посочи, че плануват единствено да отпаднат някои налози, да вземем за пример налог уикенд и налога върху лихвите, защото не носят дял, а съставляват единствено административно задължение за бизнеса.
 ГЕРБ видя квартет в ръководството и чака да чуе ахването на Кирил Петков
ГЕРБ видя квартет в ръководството и чака да чуе ахването на Кирил Петков

Георг Георгиев перифразира Петков: Обещахме ви смяна, само че не обещахме да е за добро
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР