Асен Василев отрече, докато е бил министър на финансите, при

...
Асен Василев отрече, докато е бил министър на финансите, при
Коментари Харесай

Кой лъже, министерството или бившият министър? Асен Василев: Стефан и Марин Димитрови никога не са идвали в Министерство на финансите

Асен Василев отхвърли, до момента в който е бил министър на финансите, при него са идвали Стефан и Марин Димитрови. Това стана по време на чуване на някогашния министър на финансите  във Временната комисия за следствие на корупционните практики в Агенция „ Митници “.

Рая Назарян от ГЕРБ-СДС разгласи, че има постъпили данни, че двамата обвинени са посещавали Министерството на финансите.

„ Данните са, че Стефан и Марин Димитрови са посещавали 2 или 3 пъти финансовото министерство. Те не са записани публично, само че са посрещнати и въведени от специалиста от политическия кабинет на министъра Лъчезар Ставрев, който е прочут като ваш персонален водач. Кой ви се обади да ги посрещнете, кой ви ги изпрати? “, запита Назарян.

„ Тези лица не са посещавали МФ и не съм се срещал с тях. Новият министър го удостовери пред тази комисия. Нека да ви обясня по какъв начин става влизането във финансовото министерство. Той би трябвало да е записан в моята стратегия и без да минал през персоналния ми секретар, шансът за среща с мен е нулев. Вратата е с пропуск, има камери. Тези лица чухме от ДАНС, че са следени от 2022 година – в случай че е по този начин, ДАНС би трябвало да разполага със записи и данни за тяхното посещаване “, изясни пред депутатите Василев.

На съвещанието участват и Георги Господинов и Николай Петков – чиновници в Агенция „ Митници “. Двамата бяха безапелационни, че в никакъв случай не са виждали Марин и Стефан Димитровина Граничен контролно-пропусквателен пункт Капитан Андреево и Лесово, както не знаят двамата да са имали някаква връзка с митничари там.
 

 комисия Митници

Бившият основен секретар на Министерство на вътрешните работи Живко Коцев бе притеглен в качеството му на обвинен за присъединяване в проведена незаконна група, част от която са някогашната шефка на Агенция „ Митници “ Петя Банкова, Марин и Стефан Димитрови и задочно – Никола Николов, по прякор Паскал. Банкова също е с повдигнати обвинявания.

Във вторник съдът наложи непрекъснат арест на Стефан Димитров.

 комисия Митници

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР