Асен Василев обвини Булгаргаз“, че е изнасял евтин газ от

...
Асен Василев обвини Булгаргаз“, че е изнасял евтин газ от
Коментари Харесай

Василев обвини „Булгаргаз“, че е изнасял евтин газ от хранилището в Чирен

Асен Василев упрекна „ Булгаргаз “, че е изнасял на ниска цена газ от хранилището в Чирен и го продавал на газовите тържища в чужбина вместо на „ Топлофикация София “.

В момента органите, които наблюдават за измамите, интензивно преглеждат тези дейности, сподели финансовия министър по време на парламентарната комисия по енергетика и финанси.

Помолен да разяснява проблема с изнасяния на ниска цена природен газ от Чирен, вместо да бъде употребен в микса в страната, енергийният министър Александър Николов удостовери, че това е обект на настоящи инспекции.

„ Има две структури на отворен пазар, на които взе участие и Булгаргаз по разнообразни стратегии, до каква степен са ефикасни и кои са контрагентите следва да се ревизира “, означи той.

По тематиката с цената на тока  Василев съобщи, че обстановката в бранша е трагична поради свързването на българския пазар с интернационалните пазари и огромното равнище на експорт.

„ Гарантирано няма да забележим цени от 800 лв., в случай че спрем износа на електрическа енергия “, уточни Василев.

Бизнесът би трябвало да поеме част от риска при повишаване на тока, съобщи още вицепремиерът. Според него страната би трябвало да поеме това, което е спомагателен риск, само че не може изцяло да се трансферира рискът от бизнеса към страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР