Асен Блатечки се чуди как ще изплаща жилището в центъра

...
Асен Блатечки се чуди как ще изплаща жилището в центъра
Коментари Харесай

Блатечки не може да си плаща ипотеката - slava.bg

Асен Блатечки се чуди по какъв начин ще изплаща жилището в центъра на София, което купи единствено преди месец. Актьорът е теглил ипотечен заем за парцел от 120 квадратни метра, както и за неговия ремонт и първокласното му обзавеждане. Сега не знаел по какъв начин ще го изплаща, тъй като е без работа и не е ясно по кое време ще работи още веднъж, настояват източници на „ Уикенд”.

Звездата от сериала „ Ягодова луна” публично остана без работа на 8 март, когато поради първите 4 регистрирани у нас случая на инфектирани с ковид бяха затворени всички театри в страната. Това стана цяла седмица преди оповестяването на изключително състояние в България. Още тогава неговата половинка Диляна Попова разгласи, че това за нея не е изключително, а напряко военно състояние. Оказва се, че двойката има доста сериозна финансова причина да роптае против ограниченията за ограничение на болестта. Буквално дни преди въвеждането им артистът и моделката са станали горди притежатели на огромен благороден апартамент на централната софийска улица „ Уилям Гладстон”.

Диляна решила да го разкраси с мебели, поръчани от Италия и Австрия, които са определени от професионален интериорен дизайнер, направил план за цялостното обзавеждане и украса на парцела. Само апартаментът е коствал на звездите близо 400 хиляди лв., към които са добавени услугите на архитекта, майсторите, които са работили в жилището, и самите мебели, попилеи, пердета, килими и всички останали аксесоари в дома. Всичко това в най-лекия и на ниска цена вид значи най-малко още 150 бона към парите, които са броени за жилището, считат осведомени с цените на сходни артикули и услуги.

Макар че Асен е един от най-добре платените артисти в страната, а Диляна – една от най-успешните моделки, те не разполагали с цялата сума, която им била нужна за новия дом. Затова Блатечки изтеглил ипотечен заем с концепцията, че елементарно ще го изплати. Преди 4 години гръмна скандал сред него и културното министерство, при който стана ясно, че артистът си докарва близо 100 бона годишно единствено от театрални представления. Той работи в тв продукции, поема поръчки като режисьор, а се изявява и като рекламно лица на разнообразни търговски марки.

Преди рецесията поради Ковид-19 той на процедура бачкаше без почивен ден, взимаше положителни възнаграждения и, разумно, е бил уверен, че ще изплати новия апартамент за нула време. Само две седмици откакто става негов притежател обаче театрите затварят, рекламният бизнес стопира и артистът остава на улицата. Най-новият му филм, в който взе участие и Диляна, пък по този начин и не реализира триумф в кината, тъй като излизането му по екраните съответствува с оповестяването на ограниченията против болестта. Името на лентата е „ Останалото е пепел”. Тъй като няма трудов контракт с нито един от своите работодатели, а се води „ свободен артист”, Асен не може даже да се запише на трудовата борса. Същата е обстановката и с Диляна. И двамата сега са безработни, без приходи, само че с голям банков заем. Блатечки има и спомагателни отговорности към огромната си щерка – плод на прекратената връзка с някогашната си жена Катерина.

Не е ясно по какъв начин двойката ще се оправи със комплицираната обстановка, в която е попаднала. Смята се, че те са налели всичките си спестявания в жилището и в този момент са на алено. Най-вероятно банката, отпуснала заема, най-малко първоначално ще се съобрази с казуса на безработните актьори, пред който сега са изправени и доста други българи. Но един ден ще си изиска парите. Ако това стане преди театрите да са отворили порти и колелото на шанса още веднъж да се е завъртяло за Блатечки, артистът и половинката му ще се намерят в такава комплицирана финансова обстановка, каквато досега не са могли даже да си показват, написа "Уикенд ".
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР