аселението на една държава трябва да знае как да се

...
аселението на една държава трябва да знае как да се
Коментари Харесай

Защо днес в цяла Германия вият сирени?

аселението на една страна би трябвало да знае по какъв начин да се осведоми и по какъв начин да реагира при положение на естествена злополука, нахлуване или друга сериозна заплаха. За тази цел в някои страни от време на време се организира тестване на сирените и другите канали за предизвестие. В Германия обаче за последно сирените са звучали по едно и също време на територията на цялата страна преди 30 години. Някои към този момент не помнят този ден, а доста други не са били родени, пишат от


Как протича тестването?

Според вътрешните министри на обособените немски провинции и специалистите по запазване на популацията и помощ при произшествия, това би трябвало да се промени. Затова през днешния ден, 10 септември, Германия тества всички сирени. Тестването стартира в 11 часа.

Началото се слага с едноминутна виеща сирена, чиято цел е да накара жителите да пуснат радиото или тв приемника, да наблюдават деликатно известията в публичния превоз, обществените мрежи и интернет, както и напътствията на полицията и пожарната. Същевременно за информиране се употребяват и електронни рекламни площи, както и мобилното приложение за предизвестие при произшествия, носещо името "NINA ". Около 20 минути по-късно още веднъж проехтява едноминутна сирена с константна активност.
 Сирена върху покрив на къща в Германия

Защо е нужно всичко това?

Някои от съществуващите сюжети за произшествия са на 30 години: да вземем за пример въоръжени набези или огромни пожари. Днес измежду заплахите са и тези: естествени произшествия като наводнения или стихии, само че и химически произшествия или прекъсване на тока.

По решение на вътрешните министри на немските провинции, от 2020 година нататък всеки втори четвъртък на територията на цяла Германия ще се организира тестване на сирените и предупредителните системи. Целта е популацията да опознае системите за предизвестие при положение на злополука и да укрепи своите лични механизми и качества за самозапазване. Единствено в Берлин не вият сирени - там разчитат на другите канали за предизвестие. Причината: при започване на 1990-те предупредителните сирени в Берлин бяха отстранени.

Тази година актуалността и значимостта на тематиката "предупредителни сигнали " е изключително забележима около развитията по отношение на новия ковид.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР