Асът ни в алпийските ски Алберт Попов направи пореден силен

...
Асът ни в алпийските ски Алберт Попов направи пореден силен
Коментари Харесай

Алберт Попов пак е в Топ 20 на Световната купа

Асът ни в алпийските ски Алберт Попов направи следващ мощен старт за Световната купа. В най-посещаваното съревнование през сезона - нощният слалом в Шладминг (Австрия) Аби зае 19-о място. Той бе едвам 26-и след първия манш. С съвършен втори в който даде пето време от всички 30 Попов се изкачи до 19-ата позиция. За Аби това е четвърти старт през сезона в който той е в топ 20 за Световната купа. Да поддържат Попов до него и в Шладминг бе и фамилията му.

Камен Златков също започва в слалома. Той остана 47-и в първия манш.

Победата в Шладминг бе за Хенрик Кристоферсен (Норвегия), който бе втори след първия манш. Във финалния Принцът на викингите сбърка първоначално, само че с отличен край остана неосъществим на върха. Лидерът от първото втурване Маршо Шварц (Австрия) сбърка съдбовно първоначално и след това се пусна единствено поради тези 40 000 пристигнали да го поддържат за успеха, само че вкрайна сметка бе дисквалифициран. Протестираща дама по нищожно облекло пък мина финала пред италианецът Алекс Винатцер. Заради нея Алекс остана с усещане, че повежда в класирането. От Лонжин обаче незабавно дадоха действителното време на алпиеца, което се оказа, че е трето. Полията незабавно влезе и изведе протестиращата жена.

В генералното нареждане за Семеен кодекс в слалома след 8 от 12 старта води Кристоферсен с 841 т. Втори с Алекси Пентюро със 722, а трети е Килде (Норвегия) със 700. За купата на слалом Кристоферсен отново е първи с 552 т, а Даниел Юл (Швейцария) е втори с 495 т. Алберт Попов е 28-и с 67. Следващият слалом е на 8 февруари в Шамони (Франция).
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР