Асансьорът Проучвания сочат, че коронавирусът може да оцелее не само

...
Асансьорът Проучвания сочат, че коронавирусът може да оцелее не само
Коментари Харесай

Местата, където лесно може да се заразите с коронавирус

Асансьорът

Проучвания сочат, че коронавирусът може да оцелее освен върху железни повърхности, само че и във въздуха в продължение на няколко часа. Затова се предлага да продължите да носите маски до момента в който се возите в асансьора и да миете ръцете си, откакто слезете от него.

На касата в магазините

По информация на CNN, касата на магазините съдържа най-вече микроби, защото на лентата до нея потребителите си поставят продуктите и правят заплащането, постоянно с книжни банкноти.

Градски превоз

Използването на градски превоз, изключително в най-натоварените часове, крие голяма заплаха от заразяване, защото тогава спазването на отдалеченост е на практика невероятно. Затова носете маска, дезинфекцирайте ръцете си и се опитвайте да не пипате лицето си.

Тоалетни на публични места

Всеизвестен факт е, че тези места крият доста бактерии. Сред най-ранните признаци на ковид са стомашно-чревните недоволства, по тази причина, в случай че посещавате обществени тоалетни, в никакъв случай не сядайте върху тоалетните чинии, в случай че не са предварителни дезинфекцирани, постоянно измивайте ръцете си по-късно, и самите вие спазвайте хигиена, като внимавате да не цапате и да не оставяте отпадъци.

Болници

Медици от целия свят поучават да не посещавате болнични заведения, в случай че не е неотложно, защото рискът да се разболеете там е огромен.

Приятели/семейство

Едно от първите неща, които мнозина от нас ще създадат, откакто свърши карантината, е визитата на околните ни. Все отново, не забравяйте, че признаците на COVID-19 може да са скрити за някои, само че сериозни за други. Затова се уверете, че индивидът, който желаете да видите, е изцяло здрав и не е имал контакт със инфектиран. Вие също не излагайте околните си на риск, в случай че не се чувствате добре или знаете, че сте били в контакт със заразно заболели.

Самолети

Макар и доста авиолинии да преустановяват полетите си, не забравяйте, че преди вие да се качите в аероплан, някой различен е стоял на вашето място. От друга страна, на вашият полет може да пътува някой инфектиран и въпреки той да не стои до вас, вие дишате еднакъв въздух. Затова, в случай че не е неотложно, избягвайте полетите със аероплан.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР