Ървинг и Бостън триумфираха над Торонто след продълженияОтборът на Бостън

...
Ървинг и Бостън триумфираха над Торонто след продълженияОтборът на Бостън
Коментари Харесай

Ървинг и Бостън триумфираха над Торонто след продължения

Ървинг и Бостън победиха над Торонто след продължения
Отборът на Бостън Селтикс победи с 123:116 след продължения Торонто Раптърс в поредна среща от постоянния сезон на Националната баскетболна асоциация. Над всички за триумфа на,,келтите “ бе пойнт-гардът Кайри Ървинг, който направи дабъл-дабъл – 43 точки и 11 асистенции, стреляйки близо 70% от полето.

Двубоят стартира равностойно, като след края на първата четвърт домакините имаха преднина от три точки пред водача в Източната конференция – 30:27. Раптърс с Кауай Ленърд в състава обаче последователно започнаха да намират своя темп на игра и, макар че завоюваха единствено с точка втората част, несъмнено започнаха да притискат Селтикс.

Това даде своето отражение след почивката, като след края на третия интервал гостите, водени от Ник Нърс, към този момент водеха с четири точки преди заключителната четвърт. В нея, подкрепяни обичайно от шумната аудитория в,,Ти Ди Гардън “ и с помощта на чудесните стрелби на Ървинг, срещата в Бостън отиде в продължения. Там Кайри продължи да бъде на висота, с цел да донесе скъпия триумф на възпитаниците на Брад Стивънс.

Освен Ървинг за домакинската победа най-полезни бяха Джейсън Тейтъм и Ал Хорфърд, които прибавиха надлежно 21 и 11 точки, като Хорфърд овладя и 9 битки. За гостите Кауай Ленърд реализира дабъл-дабъл – 31 точки и 15 битки, само че при последното нападание в постоянното време по този начин и не съумя да донесе триумфа на Раптърс. Серж Ибака вкара 21 точки, само че напъните на двамата не бяха задоволителни и Торонто записа трето следващо проваляне в лигата.

Така отборът остава на върха в Изтока с индикатори от 12-4, до момента в който Бостън е с баланс 9-6. В идващите си дуели Селтикс още веднъж домакинстват, този път на Юта Джаз, а Раптърс гостуват на Чикаго Булс. И двете срещи са в събота вечер.

Ето и останалите резултати от нощес:

Индиана Пейсърс – Маями Хийт 99:91 (Евънс – 23 точки за Пейсърс)

Филаделфия 76-ърс – Юта Джаз 113:107 (Бътлър – 28 точки, 7 асистенции в домакинския си дебют за 76-ърс)

Вашингтон Уизардс – Бруклин Нетс 104:115 (Динуиди и Ръсел с 48 точки общо за Нетс)

Мемфис Гризлис – Сакраменто Кингс 112:104 (Джаксън-младши – 27 точки за Гризлис)

Минесота Тимбъруулвс – Портланд Трейл Блейзърс 112:96 (Уигинс – 23 точки, 5 асистенции за Тимбъруулвс)

Ню Орлиънс Пеликанс – Ню Йорк Никс 129:124 (Дейвис – 43 точки, 17 битки за Пеликанс)

Милуоки Бъкс – Чикаго Булс 123:104 (Мидълтън – 23 точки, 10 битки за Бъкс). /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР