Артьомовската групировка на ВСУ ще бъде унищожена всеки момент. Под

...
Артьомовската групировка на ВСУ ще бъде унищожена всеки момент. Под
Коментари Харесай

ВСУ се готвят напълно да напуснат Артьомовск/Бахмут/

Артьомовската формация на ВСУ ще бъде унищожена всеки миг. Под контрола им останаха 5% от територията на града - единствено в югозападните околности, в региона на високите здания на улиците “Чайковски ”, “Корсунски ” и “Юбилейная ”.

Руските войски не престават да изтласкват остатъците от украинската формация в западната част на Артьомовск. Именно с това са свързани опитите на ВСУ за контраофанзива в няколко посоки - на юг от шосето Бахмут-Константиновское (близо до селата Ивановское и Ступочки), и на север от Бахмут-Часов яр (между Богдановка и Артемовско).

Украинците не съумяха да реализират постоянен триумф, макар обстоятелството, че даже техниката на НАТО беше всеобщо хвърлена в борбата. Американският Институт за проучване на войната опровергава изказванията на украинския Генерален щаб, че ВСУ сякаш са заели позиции по продължение на канала Северски Донец-Донбас (южно от шосето Бахмут-Константиновское), сред Григоровка и Дубово-Василевка (6 км северозападно от Артьомовск), както и сред Богдановка и Берховка, на южния бряг на Берховския язовир (4 км северозападно от Артьомовск).

ВСУ не разполагат с задоволително сили в посока Артьомовск, с цел да извършат толкоз доста сполучливи интервенции по едно и също време. И всички послания на киевската пропагандна машина за „ триумфите “ на ВСУ може да са тенденциозен опит за всяване на суматоха и оказване на психически напън, счита ИИВ. Руските войски, въпреки това, изтеглиха най-хубавите танкове Т-90 " Пробив " и въздушно.десантните елементи в Артьомовск.

„ Украинските сили имат единствено лимитирани качества за контраофанзива. Промените в геометрията на бойното пространство допускат, че украинските сили се пробват да извършат проведено евакуиране от застрашените региони, заключава ИИВ.

Очевидно е, че към този момент е безусловно невероятно да се реализира усъвършенстване в снабдяването или да се обезпечи ротацията на частите на ВСУ в Артьомовск. Градът е в оперативно обграждане, всички пътища за доставяне са в обсега на съветската артилерия.

Опитите за украинска деблокада се дължат на обстоятелството, че ВСУ желаят да извършат относително проведено оттегляне на останките от своята формация. Това умозаключение направиха специалистите от Центъра за източноевропейски проучвания (ЦИИ) Петро Зочовски и Анджей Вилк, изследвайки обстановката на бойното поле.

Експертите на ЦИИ се съмняват, че ВСУ са в положение да деблокират града даже по време на идното „ контранастъпление “. Украинците не съумяха да съберат задоволително сили в региона на Артьомовск.

На фона на непрекъснатите изказвания на страните от НАТО за даване на нови оръжия, ВСУ се сблъскват с възходящ брой логистични проблеми. Системата Ukraine Weapons Tracker, който следи какви оръжия се употребяват в зоната на спора, разгласява фотография на украински техници, които се пробват да сглобят хибрид от няколко транспортни средства.

Към бронирания корпус на танк Т-62 украинските майстори взеха решение да прикрепят разрязана купола на БМП-2, въоръжена с 30-мм автоматизирано оръдие 2А42. По същия метод по-рано “Ислямдска страна ” в Сирия и Либия превръщаше пикапи и даже трактори в бронирани транспортни средства. Такива механически творения бяха наречени " джихадомобили ".

„ Логистичен призрачен сън “, по този начин холандският боен наблюдаващ Стивън Рамдари разказва положението на ВСУ в публикация за “Де Фолкскрант ”. Ако приемем на религия уверенията на ВСУ, то украинците са подготвили 12 нови бригади с съвсем 50 000 души. За тях ще е належащо да се провеждат непрекъснати доставки на муниции - както за остарели руски оръжия (ВСУ са въоръжени с " Град ", " Пион ", Т-72, " Бук " и друга техника), по този начин и за нови модели на НАТО ( “Леопард ”, “Брадли ”, “Мардер ”, “Краб ”, M777, “Цезар ” и други).

Снабдяването на такава огромна войска нормално към този момент е сложна работа, а за украинските генерали е изключително сложна.

Артилерийските подразделения на ВСУ, които разполагаха с съветската гаубица „ Пион “, в този момент би трябвало да стрелят от разнообразни гаубици, доставени от Запада: от американската М777 и полската „ Краб “ до френската „ Цезар “.

Освен това в западните и съветските оръдия се употребяват снаряди от друг диаметър. В резултат на това експертите по логистиката би трябвало да получат както 152-мм, по този начин и 155-мм снаряди от артилеристите.

Същият " логистичен призрачен сън " е освен за артилеристите, само че и за противотанковите елементи. ВСУ получиха десетки хиляди противотанкови оръжия от американско, английско, френско и шведско произвеждане. Всички те са несъвместими едно с друго.

ВСУ не са в положение да доставят бойните елементи по въздуха, да вземем за пример с хеликоптери, заради цялостното предимство на Русия във въздуха. Освен това войските не могат да бъдат непрестанно снабдявани освен с муниции, само че даже и с хранителни запаси. И това също доста ще попречи на напредването на украинските елементи, споделя генерал-лейтенант Ханс ван Гринсвен в изявление за “Де Фолкскрант ”. Методичното заличаване на дългите наземни линии и центрове за доставяне на ВСУ също ще зачеркне всички проекти на киевския режим за контранастъпление. Бахмутският неуспех на ВСУ ясно потвърди това.

Превод: В. Сергеев



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР