Артрозата засяга почти всички стави, най-често колянната, бедрената и раменната,

...
Артрозата засяга почти всички стави, най-често колянната, бедрената и раменната,
Коментари Харесай

Не подценявайте болките в ставите

Артрозата визира съвсем всички стави, най-често колянната, бедрената и раменната, само че и гръбначния дирек и дребните стави на ръцете. Тя затруднява естествения метод на живот на пациентите, тъй като предизвиква болежка и лимитира подвижността.

Артрозата визира най-вече хора над 50-годишна възраст, само че може да сътвори проблеми и на 30-годишните и даже още по-млади пациенти. При тях болката може да се появи и в резултат на практикуването на някои спортове, изключително такива, които включват неочаквани удари, приземявания или скокове (тенис, аеробика, футбол, баскетбол, волейбол и др.). Постепенно увеличение на тежестта и наднорменото тегло са различен главен рисков фактор.

В допълнение към всичко това, до развиване на артроза могат да доведат и редица други условия, като наследствената съдба. Рискът от развиване на aртрозата се повишава по време на менопауза, а също и при по-гъвкави хора с по-широка ставна пъргавина.

Правилни извършения и диета
В началните стадии на артрооза вашият доктор евентуално ще предложи подобаваща физическа интензивност като плуване, къси разходки, колоездене или разтягащи извършения. Важно е да спазвате и диета. Тя би трябвало да съдържа задоволително витамини, основно витамини C, E и D. Препоръчва се да се заобикаля потреблението на картофи, домати, патладжани, защото съдържат алкалоиди, които могат да задълбочат още повече проблемите със ставите.

Грижи за вашите стави
Слушайте тялото си и правете умерени извършения, без да натоварвате ставите посредством несъответствуващи придвижвания. Препоръчително е да носите обувки с меки и пружиниращи подметки. Поддържането на оптимално тегло също е от голяма важност. Яжте здравословно и осигурете на ставите задоволително количество хранителни субстанции. Колагенните нишки, които естествено се намират в ставния хрущял, също могат да бъдат набавени от диетата. Правилното хранене обезпечава на организма ви антиоксиданти като витамин С, който способства за образуването на колаген и по този метод способства за положителното действие на хрущялите и костите. Комплексната храна под формата на хранителни добавки включва освен тези субстанции, само че и глюкозамин и хондроитин, които също могат да се открият в нашето тяло. Напоследък експертите показват все по-голям интерес към билковите екстракти, които способстват за положителното положение на ставите и подкрепят гъвкавостта им. Това са да вземем за пример бялата върба (Salix alba), куркумата (Curcuma longa) или босвелията (Boswellia serrata), известна и като тамяново дърво.

Всички тези потребни съставки може да откриете и в продукта на Валмарк - Проензи® Интензив. Използвани още преди хиляди години в Аюрведа (древна лечебна система), бялата върба, тамяновото дърво и куркумата имат удобно деяние, като отварят път към ставния хрущял на главните подхранващи детайли и способстват за по-добрата пъргавина. Проензи® Интензив е обогатен артикул с нова съсредоточена формула за здравето на ставите. Редовният банкет в композиция с физическа интензивност има още по-благоприятно влияние върху ставите за оптимално асимилиране при всяко придвижване на вашето тяло.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР