Артритът е често срещано заболяване, от което страдат не само

...
Артритът е често срещано заболяване, от което страдат не само
Коментари Харесай

Мазните риби помагат за облекчаване на артрит

Артритът е постоянно срещано заболяване, от което страдат освен милиони възрастни, само че и младежи. Най-честите му форми са ревматоиден артрит и остеоартрит.

Сред присъщите признаци са ставните болки и възпаления. И до момента в който за заболяването няма лекуване, съществуват редица средства за облекчение на положението. Сред тях е потреблението на избрани храни, измежду които мазни риби, написа в. " Дейли експрес ", базирайки се на интернационалните изследвания.

Консумацията на мазни риби - сьомга, скумрия, сардина, пъстърва, се свързва с мощен противовъзпалителен резултат.

За задачите на проучване, обхванало 33-ма души, участниците трябвало да употребяват тлъста риба, нежна риба или нежно месо. След осем седмици измежду изследваните лица, които хапвали тлъста риба, било регистрирано намаляване на равнищата на характерни съединения, свързани с инфектиране.

Анализ на 17 изследвания демонстрира, че приемът на омега 3-мастни киселини, богат източник на който са рибите, намалява значително интензитета на ставната болежка, утринната вдървеност, броя на мъчителните стави и нуждата от потребление на болкоуспокояващи при пациенти с ревматоиден артрит.

Резултатите от друго проучване сочат, че приемът на омега-3 мастни киселини намалява няколко възпалителни маркера, свързани с остеоартрит.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР