Артисти, представители на Министерство на културата и директорът на Народния

...
Артисти, представители на Министерство на културата и директорът на Народния
Коментари Харесай

Увеличават с 20% разходния стандарт за театрите - недостатъчно според актьорите

Артисти, представители на Министерство на културата и шефът на Народния спектакъл Васил Василев разискаха рецесията в театрите след пандемията от ковид.

Актьорът и Председател е на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев изясни усложненията и предложи брошура с претекстове за излизане от рецесията, в която участва искане за free work на обособените театри. Стилиян Николов, ръководител на Асоциация на работодателите в театралната област бе безапелационен: да се усили двойно единният разходен стандарт.

Директорът на Народния спектакъл Васил Василев изиска ясни промени в три стълба - добра материална база и сграден фонд, положителни заплати, избран брой български и типичен представления.

Представители на Министерство на културата дадоха обещание, че ще внесат нарастване на разходният стандарт - 20%, съобразено с инфлацията. Христо Мутафчиев сподели, че 20% са малко, само че отговорът бе: " следва необятно разискване ".

В разискванията спор породи по какъв начин са изхарчени средствата на театрите за миналата бюджетна година. Мутафчиев разяснява, че те са били неравно разпределени от някогашния министър на културата, като депутатът Христо Петров го апострофира, че средствата са били отпуснати, само че неразбираемо по какъв начин и дали са изхарчени.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР