Артистът Кристо обяви, че следващият му проект ще бъде да

Артистът Кристо обяви, че следващият му проект ще бъде да ...

Следващият проект на Кристо: Триумфалната арка.


Артистът Кристо обяви, че следващият му проект ще бъде да опакова Триумфалната арка в Париж.

За първи път след смъртта през 2009 година на артистичния му партньор и съпруга, Жан-Клод, Кристо се завръща към своя емблематичен почерк.

Тази седмица самият той обяви, че е получил разрешение от френското правителство да опакова Триумфалната арка – една от най-известните забележителности в Париж, а проектът ще бъде готов за посещения от любителите на изкуството за две седмици – от 6 до 19 април.

В интервю за Ню Йорк Таймс Кристо сподели: „Жан-Клод бе толкова близка през целия ми живот. Разбира се, че има ирония и тъга, че я няма. Но аз съм решен да продължа с живота си и работата си“.

Проектът “L’Arc de Triomphe, Wrapped (Project for Paris, Place de l’Étoile-Charles de Gaulle)“ включва покриването на арката със сребърно-синя рециклирана материя, завързана с червени въжета.

Проектът съвпада с изложба в центъра „Помпиду“, планирана за периода 18 март – 15 юни, която ще проследи годините на Жан-Клод и Кристо в Париж. Изложбата ще включва картини, документи и други, свързани с живота на артистичната двойка.Снимка: André Grossmann © 2019 Christo

Източник: tialoto.bg