Артинсталации, известни личности и открит дебат с дружествата за управление

...
Артинсталации, известни личности и открит дебат с дружествата за управление
Коментари Харесай

Сдружение вижда налагане на цензура в нова директива

Артинсталации, известни персони и открит спор с сдруженията за ръководство на авторските прикани са част от самодейностите в акцията " Спри робополицията ". Кампанията е във връзка действието на член 13 от плана за промени на регламента за авторското право в Европейски Съюз и действието на готвената Директива смяна в режима на отговорността на медиаторите в интернет.

Сдружение " Цифрова република " се разгласи срещу Директивата за авторското право. Директивата за авторското право е една наредба, която е инициирана от огромните издатели в музикалната промишленост, считат от сдружението. Според " Цифрова република " актуалният тип на текстовете крие опасности , измежду които е и въвеждането на " частна цензура " от някои снабдители на интернет услуги.

Въпросният текст планува доставчиците на интернет услуги, боравещи с потребителско наличие, да вкарат филтри за различаване и авансово търкане на наличие.

Директивата е в положение да засегне правната сигурност и фундаменталните цивилен права. Това съобщи Ана Лазарова, член на " Цифрова република " и юрист по авторско право.

Лазарова съобщи, че главното терзание на сдружението е по отношение на платформите , които няма да създадат разлика сред правомерно и непозволено потребление на интернет източниците. " Подобни механизми биха довели до една широкомащабна цензура ", заключи тя.

Кампанията ще е на разнообразни равнища. Предвиждат се най-малко две срещи и полемики. Димитър Димитров представител на Уикимедия съобщи, че едно от събитията касае техническите аспекти на филтрите за информация . Той предложения на открит спор представителите на сдруженията за групово ръководство на авторските права у нас ПРОФОН и Музикаутор.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР