Артилерийски формирования от състава на Сухопътните войски провеждат десетдевно полево

...
Артилерийски формирования от състава на Сухопътните войски провеждат десетдевно полево
Коментари Харесай

Артилеристите от Сухопътните войски провеждат полево лагерно обучение на учебен полигон „Корен“

Артилерийски формирования от състава на Сухопътните войски организират десетдевно полево лагерно образование на образователен полигон „ Корен “.

В него вземат участие към 600 военнослужещи със 115 броя бойна и специфична техника от военните формирования в Асеновград, Стара Загора, Хасково, Смолян, Благоевград, Враца, Белене и Пловдив, както и модул за санитарна обработка от състава на батальона за нуклеарна, химическа и биологическа отбрана – Горна Оряховица.

Основната цел на полевото образование е затвърждаване на качествата на артилеристите от Сухопътните войски за обезпечаване на навременна и точна, обща и непосредствена огнева поддръжка на маневрените формирования.

По време на подготовката командирите и щабовете ще усъвършенстват организацията и ръководството на артилерийските формирования, както и бойното им сглобяване, ще се увеличи полевата натренираност на военнослужещите за осъществяване на огневи задания в системата на огневата поддръжка на маневрените формирования.

По време на лагерния общ брой до 24 октомври батареите ще проведат тактически учения с бойни стрелби. В тях ще вземат участие 2-а противотанкова батарея от 2-и противотанков дивизион на 4-и артилерийски полк – Асеновград, самоходните минохвъргачни батареи на 31-и механизиран батальон - Хасково и 42-и механизиран батальон – Ямбол от състава на 2-а механизирана бригада – Стара Загора и противотанковата батарея на щабния батальон – Стара Загора от състава на 2-а механизирана бригада. Ще се проведат и ротни тактико-специални учения с присъединяване на инженерна рота за бойна поддръжка от 54-и инженерен батальон от състава на 55-и инженерен полк - Белене и инженерна рота за хоризонтални структури от 91-и инженерен батальон за обща поддръжка – Пловдив от състава на 55-и инженерен полк – Белене.

Военнослужещите от 4-и артилерийски полк ще изпълнят самостоятелни огневи задания и подготовка по пукотевица и ръководство на огъня.

Началник на лагерния общ брой е полковник Лъчезар Мишев – пълководец на 4-и артилерийски полк – Асеновград. Контролът на полевото лагерно образование се реализира от началника на бранш „ Подготовка на артилерийските формирования” от Командването на Сухопътните войски полковник Петър Кръстанов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР