Артефакти, свърани с някои от най-известните гангстери в САЩ, бяха

...
Артефакти, свърани с някои от най-известните гангстери в САЩ, бяха
Коментари Харесай

Купете си часовника на Ал Капоне

Артефакти, свърани с някои от най-известните гангстери в Съединени американски щати, бяха продадени за над 100 000 $ на търг, заяви АП.

Джобен часовник с декорация от диаманти, принадлежал на Ал Капоне и създаден през 20-те години на предишния век в Чикаго, и ръкопис на музикална комбинация, която той написал в пандиза Алкатрас през 30-те, бяха измежду най-впечатляващите лотове на търга на аукционна къща "Ар Ар окшън " със седалище в Бостън.

За часовника бе платена най-високата сума - 84 375 $, разясниха от тръжната къща. Купувачът е поискал анонимност.

Музикалната комбинация откри покупател за 18 750 $. Шеф на "Ар Ар окшън " увери, че не е сюрпризиран от продажбата на лота, обвързван с човек, който е по-известен в света на проведената престъпност, в сравнение с с музикалния си гений.

"Музикалният артефакт хвърля светлина какъв в действителност е бил въпросният субект - сподели той. - Облагородява го и демонстрира, че той е имал въображение и се е отличавал с креативност. Тези хора са надарени, само че за жалост употребяват гения си за реализиране на незаконните си планове. "

Ливингстън явно имаше поради освен Капоне, само че и фамозната двойка Бони и Клайд.

Писмо, написано от Бони Паркър и подписано от Клайд Бароу тъкмо преди гибелта им, бе продадено за 16 250 $. Сребърен пръстен с форма на триглава змия, принадлежал на Паркър, пък бе платен за 25 000 $
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР