„Арт Поток“ 2019 завърши с представлението „Актрисата“ на НТ „Иван

...
„Арт Поток“ 2019 завърши с представлението „Актрисата“ на НТ „Иван
Коментари Харесай

2000 души аплодират „Актрисата“ в Царево! СНИМКИ

„ Арт Поток “ 2019 приключи с представлението „ Актрисата “ на НТ „ Иван Вазов “, което бе изиграно навън на Лятна сцена в Царево пред погледите на близо 2000 фенове, пристигнали да приветстват любимците си Стефан Данаилов и Аня Пенчева. Екипът на постановката бе извикан на три биса, а проф. Данаилов поздрави жителите и гостите на морския град и показа, че фестивалът на изкуствата към този момент се е наложил в културния живот на България.




Сред публиката бяха видяни огромната българска актриса Татяна Лолова и тв водеща Петя Дикова дружно с поета Илиян Любомиров.






Четвъртото издание на „ Арт Поток “ преобрази Царево и Лозенец. Десет дневният конгрес събра на едно място разнородни културни събития, свързани с разнообразни изкуства – спектакъл, кино, музика,литература и живопис. Фестивалът започва с представлението „ Любовникът “ с Деян Донков и Радина Кърджилова.

За първи път от основаването на „ Арт Поток “ имаше опашка за билети пред Читалище „ Георги Кондолов “.


В две следващи вечери Георги Тошев показа документалните ленти и книги за Емир Костурица и огромната Невена Коканова. При голям триумф минаха и министър председателите на романа „ Живот в скалите “ на Мария Лалева, автобиографията на Христо Мутафчиев „ Черно на бяло “ написана от Тея Денолюбова и автобиографичната книга за Орлин Горанов „ Да стартираме изначало “ осъществена в съавторство с Веселина Паскова.

В зала „ Галерия “ на Общински Исторически Музей в Царево, се откри и сборната галерия „ Добър ден “. В експозицията със свои творби присъединяване взеха Евгени Йонов, Моника Попова, Емануела Ковач, Камен Старчев, Горан Тричковски, Йордан Панков, Валери Чакалов, Васил Бардаров, Лилия Бардарова и Стефан Божков.

Зрителите бурно приветстваха и представленията „ Направо от асансьора “ от Жерар Лозие, режисура на Иван Радоев, с присъединяване на Стефания Колева, Елен Колева, Маринела Ангелова, Евгени Будинов, Кирил Ефремов, Павел Иванов и Теодор Папазов, както и „ Една седмица не повече “ от Клеман Мишел, режисура на Емил Марков, с присъединяване на Димо Алексиев, Емил Марков и Йоана Буковска.






По време на фестивалните дни и вечери посетители на „ Арт Поток “ бяха актьорите Татяна Лолова, Юлиян Вергов, Ева Тепавичарова, Вера Шандел от Sentimental Swingers, режисьорката Роси Обрешкова, Любо Киров, Белослава, тв водещи Диана Любенова и Жени Марчева. Много от известните персони се включиха и в акцията „ Модерно е да се чете “, която е подкрепена от „ Арт Поток “.

На 30 юли в Hacienda Beach следва да се открие и изложбата на децата от Лятната Арт Академия, под управлението на Калина Попова. Малките гении от школата по изобразяване ще творяха цяло лято на дребния плаж в Лозенец. Малчуганите от академията ще подредят творбите си, които са основали на брега на морето.

„ Фестивалът бележи най-успешната си година. Той се трансформира в събитие, което кара хората да идват в Царево и Лозенец, да се усмихват и да го чакат всяка година с неспокойствие.

Не единствено в арт средите, само че и всички, които почиват по южното Черноморие желаят да бъдат част от тази магия. Искрено се надявам през 2020 година още повече фенове да станат посланици на Арт Поток “, съобщи Димитър Тодоранов, продуцент на културния конгрес.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР