Арт инсталацията от три златни арки и надпис: Светлината в

...
Арт инсталацията от три златни арки и надпис: Светлината в
Коментари Харесай

След пороя от заслужени подигравки Столична община маха златните арки пред храма "Св. Александър Невски"

Арт инсталацията от три златни арки и надпис: " Светлината в нас ", ситуирана до храм-паметника " Св. Александър Невски " ще бъде отстранена, оповестиха от Столична община. От там изясняват, че арката е била част от събитието на 1 декември, когато бяха запалени коледните светлини на площада.
 
Дизайнът на странната апаратура, провокирала многочислени и заслужени рецензии в обществените мрежи, е дело на екип от градски актьори, оповестени във фейсбук събитието за старт на акцията. Първоначалният план за наличието на арката е тя да " притегли внимание и по живописен метод да подчертае новостта - пешеходната зона и осветения храм ".
 
" Тя е и част от цялостна идея за обживяване и преобразяване на площада пред храма " Св. Александър Невски " в пешеходен и от коледно-новогодишната акция с мото: " Светлината в нас ". Тя включва цялото празнично осветление на площада, както и серия от събития и концерти. През декември на площада ще бъдат проведени коледни събития, базар и други празнични действия за жителите и гостите на столицата ", допълват от Следствен отдел към окръжна прокуратура.
 
За слагането на трите арки са били взети нужните разрешителни и съгласувателни процедури, които контролират активността на общината все още. Одобрението на плана е обещано от дирекция " Култура " на Столичната община. Стойността на цялостната организация по старт на коледната акция е било за 50 000 лева и е включвало провеждането на концерт, сцена, осветяване, украса.
 
" През януари ще организираме и отворена експертна полемика, в която да проучваме опита и противоположната връзка и да създадем правила за дълготрайното прилагане и развиване на площада от жители и туристи. Тогава ще имаме време да обсъдим и вземем поради най-хубавите практики и ще предложим промени в реда по организирането на събития, с цел да може София и нейните начинания да дават отговор на най-високите стандарти ", заключават от Столичната община.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР