Арт инсталацията Бронзовата къща, която беше издигната на мястото на

...
Арт инсталацията Бронзовата къща, която беше издигната на мястото на
Коментари Харесай

Бронзовата къща най-сетне с ефектно осветление

Арт инсталацията " Бронзовата къща ", която беше издигната на мястото на някогашния пантеон в София, към този момент е ефектно осветена.

Бронзовата комбинация на Пламен Деянофф, провокирала спорни отзиви още преди появяването й в София, беше подарена от австрийското държавно управление във връзка българското председателство на Съвета на Европейския съюз. Първоначално тя трябваше да бъде сложена при започване на година, само че едвам в края на юни се извиси на мястото на някогашния пантеон. Три месеца по-късно общината най-накрая съумя да постави и ефектно осветяване.

" Бронзовата къща " ще остане в центъра на столицата до края на годината. Столична община планува по-късно мястото да приюти друга арт самодейност за модерно изкуство, само че каква, към момента не е ясно. За задачата ще се одобряват планове по стратегия " Навън " от 1 октомври до 15 ноември 2018 година Следващата апаратура може да забележим в интервала март-декември 2019 година Произведенията ще имат период за експониране сред 3 и 9 месеца, по преценка на Творческата комисия към Общината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР