Арт Галерия Le Papillon с удоволствие ви кани на разходка

...
Арт Галерия Le Papillon с удоволствие ви кани на разходка
Коментари Харесай

Арт Галерия Le Papillon представя изложбата Отвъд времето на Надя Станчева

Арт Галерия Le Papillon на драго сърце ви кани на разходка „ Отвъд времето “ от 1-ви до 24-ти октомври с харизматичната художничка Надя Станчева и нейната експозиция от 22 живописни картини. Пейзажи – градски, селски, планински, натюрморти с пейзажни детайли – всички платна на тази експресивна художничка зареждат с въодушевление и силата на безапелационни витални цветове. Композициите й са обобщаване и минимизиране на формите и бъбривостта на пейзажа, само че постоянно съвършено уравновесени, носещи динамичността и напрежението на смълчан океан, изразен с похватите на комплицирания от време на време трагичен, от време на време нежно-романтичен, само че бездънен и комплициран нюанс. Дали тематиката „ интериор “ и „ натюрморт “ е единствено метод да изрази вътрешното си цветоусещане или застиналостта и безметежността на пейзажа и „ екстериора “ издават дълбоката й философска визия за хармонията в заобикалящия я свят, Надя Станчева постоянно владее вниманието на фена със смелата си и магнетична композиция на дълбоки и мощни цветове, вибриращи в прелестно благозвучие.
Творбите на авторката са не просто пейзажи, те са самобитен „ портрет “ на част от улица, група дървета или откъслек от пространството и в тях се усеща страстта, подбудена от съответното място, предизвикало желанието на художничката да запечата този момент върху платно. В живописта на Надя отсъства човешкото наличие, само че то доловимо на всякъде – по този начин ловко са пресъздадени действителни страсти, единствено посредством предмети от интериора, че в фенът чувството за жителите на дома е съвсем физическо.
Надя Станчева е търсещ създател, самоуверено опитва с формата, а цветовете в нейните композиции надалеч не са елементарни – всеки звук е получен от наслагването на маски до постигане на стремежи колорит, неведнъж неповторим и неосъществим за повтаряне. Затова и колоритът е отличителната линия на авторката – с релативно близки композиции и детайли, посредством умелото боравене с необятното благосъстояние на цветовата гама Надя Станчева съумява да бъде безапелационна с всяка творба и да грабне вниманието на фена.
За актуалната експозиция са селектирани 22 живописни платна, обединени от общото им звучене, само че в същото време всяка творба е задоволително мощна, с цел да извърши пространството и сама. Чрез картините на Надя ще се разходим „ Вечер “ в „ Стария квартал “ потопен в „ Спомени “ и „ Тишина “, ще преминем през разнообразни сезони – с „ Лято “, „ Есен “ и „ Зелен пейзаж “, а прелестните й произведения ще накарат съзнанието на фена за малко да се откъсне от напрегнатото всекидневие и да премине „ Отвъд времето “.
Заповядайте на откриването на изложбата - 01.10.2019 /вторник/ от 18:00 ч. в изложбения салон на арт изложба Le Papillon за една самобитна разходка „ Отвъд времето “ с харизматичната художничка Надя Станчева!
Вижте част от творбите в галерията ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР