Арт Галерия Le Papillon представя последните живописни платна на талантливия

...
Арт Галерия Le Papillon представя последните живописни платна на талантливия
Коментари Харесай

Арт Галерия Le Papillon представя изложбата на Николай Тихолов

 Арт Галерия Le Papillon показва последните живописни платна на надарения търновски художник Николай Тихолов в интервала от 25-ти ноември до 11-ти декември в салона на галерията на ул. Драгоман 12, Варна. Единадесет живописни платна на лиричния създател, обединени от тематиката и мото на изложбата " SEMPRE ALLEGRO “ изпълват втората му независима галерия в пространството на галерията.

Експозицията е самобитна картинна сюита от разкази за едно приказно време на фантазията на неговите сантиментални герои, които живеят и в този момент и вероятно в ренесансова Италия. Фигурални композиции, в които комплицираната вероятност, пъстрият калейдоскоп от цветове и тяхното фрагментно разложение на нюанси увличат вниманието на фена за дълго, стремейки са да обхване комплицираните много-планови сюжети. Музикалната тематика на радостно въодушевление се усеща във всяка творба ненатрапчиво, а внимателно, като лек топъл лъх, притурен от темп на пастелни тонове и нежни приливи. Тихолов е романтик и обича човешката мечтателна природа, доказвайки, че Allegro музика основават и комплицираните композиции от цветове, изграждащи неговите герои и пъстрите им светове. Често сюжетната линия се простира главно в града, само че той постоянно е погледнат от онази уютна и интимна позиция.  Същевременно фенът следи шир и обща планова картина на пространството, а това в допълнение акцентира чувството за безкрайност и безвремие.

От картините на Тихолов струи лирика, а детайлността е в основата на креативната философия на създателя. Всеки сантиметър от платното е кондензиран с цвят, деликатно селекциониран подробност и носи информация като парченце от пъзел, изграждаща общата картина. Прецизността, с която създателят подхожда към всеки детайл е присъща единствено на човек, напълно замислен и предан на пристрастеността си към живописта. С математическа акуратност при полагане  на фините линии, построява триизмерни облици и нереални обекти, които оставят в фена чувството за нещо приказно и мистично, и в това време доста същинско.

Героите му живеят в приказна конюнктура - богати цветове, преливащи в естетика, причудлива приказност от повтарящи се детайли, само че те като че ли не виждат нищо от това тъй като колкото и охолно да е всичко, основната роля е отредена на връзките сред Нея и Него. Загледани в картините на Тихолов феновете незабелязано са въвлечени в свят където " SEMPRE ALLEGRO " т.е постоянно може да е радостно, а това е и посланието, което създателят желае да съобщи, посредством своето изкуство.

Заповядайте на откриването на изложбата - 25.11.2019 /понеделник/ от 18:00 ч. в изложбения салон на арт изложба Le Papillon, ул. Драгоман 12,  за една самобитна разходка в приказния и благополучен свят, който е сътворил в картините си Николай Тихолов!
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР