Арт галерия Le Papillon представя отдавна планираната изложба на Аршак

...
Арт галерия Le Papillon представя отдавна планираната изложба на Аршак
Коментари Харесай

Изложба на Аршак Нерсисян в Арт галерия Le Papillon

Арт изложба Le Papillon показва от дълго време плануваната галерия на Аршак Нерсисян с най-новите му живописни платна от 21-ви май до 17-ти юни 2020. Изключително значимо е в сложни времена да бъде съхранен духът, естетиката и устрема към красивото. Именно това е и една от задачите на изкуството, утвърдила се още от древността в един от значителните стълбове на здравото общество, надграждайки ежедневното съществуване на хората. Произведенията на изкуството, като артикул на менталното и прочувствено прекарване на създателя, са тъкмо тези основни детайли, които изострят човешките сетива, поддържат вътрешния баланс, зареждат с сила. А тъкмо такива са картините на Аршак Нерсисян – заразяващи с положително въодушевление, бодрост, жизненост, позитивизъм и обич. Те обилно подаряват фена с добра сила и разчупват усещанията със своята комплицирана стереометрия, кубистична форми, ярки и комплицирани, дълбоки цветове. Обединени в тематиката „ Три сезона в годината “, в тази галерия са включени 22 живописни платна, като осъществена негова фантазия, където зимата липсва, а светлината и топлината на идващото лято ни залива на вълни.
Творчеството на Аршак вълнува откровено и надълбоко, не оставя нито един фен безучастен. Развил до извънредно високо равнище умеенето да придава многоплановата сюжетност и придвижване на фигурални композиции, пейзажи и застинали обекти, в наслоените по едно и също време плътни и прозиращи багри в платната си, Аршак сътворява картини, които са притегателни и мощно магнетични.
Голямо място в тази експозиция е отредено на натюрмортите и пейзажите, само че в няколко от платната създателят е подчертал и върху обичаната си тематика за женското начало и дамата като муза. Всички произведения са изпълнени в присъщия за него в последните му креативен години кубизъм, надградил високите си рисувачески умения в разграждане на формата и цвета. Фигуралните композиции на Аршак в тази галерия потвърждават топлата любов, която той изпитва към вдъхновяващата и в същото време загадъчна женска природа, разгръщайки фовистично дамски портрети в обли форми. Нежността и силата прозира зад цветните ветрила и в нежните извивки на позата им в стаята, на плажа или в елементарен диалог. Натюрмортите му, постоянно създадени в няколко проекта и с пейзажни детайли, са темпераментни, богати композиции, наситени с пъстра палитра от наслагани един след различен тонове. Особено завладяващи и забавни са пейзажите на Аршак – разпознаваеми, в безапелационния почерк на създателя, изпълнени с превъзходно възприятие за живопис и баланс, където мощните и приглушените цветове са в единение.
Заповядайте на вернисаж на изложбата на 21.05.2020 /четвъртък/ в изложбения салон на арт изложба Le Papillon, където експозицията ще бъде налична за визити още от сутринта, с цел да могат повече фенове на изкуството да се насладят на великодушните страсти, отдаващи картините на Аршак и в това време да бъдат избегнати скупчвания на хора. Това е галерия, от която всеки може да се почувства рафиниран и озарен със своя лична вътрешна светлина.
Изложбата " Три сезона в годината " може да бъде забелязана от 21-ви май до 17-ти юни 2020 година в изложбения салон на изложба „ Папийон “ на ул. Драгоман №12, Варна /до Куклен театър/, на уеб страницата на галерията artpapilllon.com и на фейсбук страницата Le Papillon Art Gallery.
Вижте фрагменти от изложбата в ГАЛЕРИЯТА ТУК
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР