Арт ателие, посветено на големия испански художник Франсиско Гоя ще

...
Арт ателие, посветено на големия испански художник Франсиско Гоя ще
Коментари Харесай

Арт ателие за деца, посветено на Франсиско Гоя в СГХГ

Арт ателие, отдадено на огромния испански художник Франсиско Гоя ще се организира на 27.10 (събота) от 11.00 до 12.30 ч. в СГХГ. Инициативата е на Посолство на Кралство Испания и Фондация Изиарт, като ателието е част от поредност, ателиета за деца, отдадени наголемите испански художници и тяхното изкуство ( досега са показани Пикасо и Миро).
Ателието за Гоя, ще запознае децата с изкуството на художника от ранния му интервал, когато той рисува в жанр Рококо голям брой портрети на кралското семейство, както и подиуми от всекидневието на испанската аристокрация. В заниманието ще е включена къса теоретична презентация за неговото изкуство, както и практическо занимание, в което децата с колаж и рисунка ще пресъздават костюмите и персонажите от картините на Гоя.
През ноември е планувано ателие, отдадено на Веласкес.
Инициативата е част от партньорството сред Софийска градска художествена изложба и Изиарт, които за поредна година започват Изкуство за дребните – гратис изобразяване за най-малките. Всяка събота деца на друга възраст ще имат свободен достъп до изложбите на СГХГ и ще могат да рисуват под упътванията на млади актьори, приключили Национална художествена академия. Творческите материали ще се дават на място, а заниманията ще се случват в разнообразни зали - задачата е, по едно и също време с рисуването, хлапетата да научат любопитни неща за изкуството.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР