Арсенал записа една от редките си победи като гост този

...
Арсенал записа една от редките си победи като гост този
Коментари Харесай

Санчес до последно спасява Арсенал, направи го и с Палас

Арсенал записа една от редките си победи като посетител този сезон, като се оправи с Кристъл Палас на неговия "Селхърст Парк " в последното лондонско дерби за 2017 година и надви мъчно с 3:2. Големият воин за "артилеристите " се оказа за кой ли път Алексис Санчес.

Той наниза второто и третото попадение за тима си, малко откакто Андрос Таунсънд беше изравнил за "орлите " и им беше вдъхнал вяра. Иначе единственото попадение преди почивката беше дело на Шкодран Мустафи, като при него останаха подозрения за засада. В края единствено Джеймс Томкинс оформи крайното 2:3, само че за повече отборът му нямаше време.

Този дуел беше исторически за мениджъра на "топчиите " Арсен Венгер, за който това беше 810-и мач в Премиършип. Така той изравни сър Алекс Фъргюсън по брой на мачовете в най-високото равнище на Англия и ще го задмине точно на рождения ден на шотландеца в неделя против Уест Бромич.

Мачът стартира равностойно, като в първите минути самодейността беше леко в интерес на домакините. Пред тях се откри и първият действителен късмет в мача, само че ударът на Йоан Кабай четвърт час след началото не откри задачата.

Постепенно обаче "артилеристите " постановиха мощно предимство и изцяло овладяха самодейността. Последваха забавни обстановки и в тяхна изгода, само че първо удар на Гранит Джака беше избавен от Хулиан Сперони, а след това подобен и на Александър Лаказет.

Французинът беше в основата на откриването на резултата в 25-та минута. Тогава негов удар от дребен ъгъл беше избит от Сперони, само че топката отиде право на крайници на непокрития на дясната греда Шкодран Мустафи и той прониза мрежата за 1:0. В тази обстановка обаче останаха подозрения за засада, която беше с милиметри и извънредно тънка.

До почивката "артилеристите " можеха да убият противника си, само че направиха невероятни пропуски. Първият от тях беше на Месут Йозил в 30-та минута, когато беше изведен самичък против вратаря, само че ударът му беше избит от него в корнер.

Пет минути по-късно рисков удар на Александър Лаказет прелетя настрана от вратата, а до почивката Сперони мазета и необикновен удар на Гранит Джака. В последна сметка почивката пристигна единствено с гол задатък на гостите.

И скоро след подновяването на играта те съжаляваха горчиво, че не доубиха противника си. В 49-та минута резултатът към този момент беше еднакъв. Тогава Вилфрид Заха проби ужасно по десния фланг и от аутлинията върна топката за непокрития на точката на дузпата Андрос Таунсенд. Бившият състезател на Тотнъм с съвършен шут преодоля Петър Чех за 1:1.

На собствен ред това даде подтик за Палас, само че отбраната на "топчиите " някак се оправи. И когато изглеждаше, че момчетата на Рой Ходжсън са по-близо до цялостния поврат, последва удар от Алексис Санчес. В 62-та минута Лаказет му подаде на близка отдалеченост отляво в наказателното поле и той с мощен шут препарира Сперони за 2:1.

Очаквайте детайлности!
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР