Арсенал вгорчи коледните празненства в Челси, побеждавайки по категоричен начин

...
Арсенал вгорчи коледните празненства в Челси, побеждавайки по категоричен начин
Коментари Харесай

Арсенал разби Челси в Бонсинг дей

Арсенал вгорчи коледните празненства в Челси, побеждавайки по безапелационен метод в дербито на Лондон с 3:1. Така „ артилеристите” прекъснаха серия от седем мача без победа и се завърнаха на пътя на триумфа.

Точни за домакините бяха Александър Лаказет от дузпа, Гранит Джака и Букайо сака. За Челси пък се разписа Тами Ейбрайам в края на срещата, като неговият изстрел бе първият прецизен за „ сините” в мача. В продължението на дуела Жоржиньо пропусна дузпа за Челси.

Така Челси пропусна отлична опция да се изкачи на втора позиция във краткотрайното класиране и остана шести. Арсенал пък към този момент е 14-ти, откакто измести състава на Лийдс.

Снимка: БГНЕС  Арсенал разруши Челси в Бонсинг дей (ВИДЕО)
Домакините започнаха добре и още в първата минута проведоха добра офанзива, която можеше да приключи с гол. Сака и Белерин комбинираха добре отдясно, след което капитанът на Арсенал центрира, топката се отклони от главата на Тиаго Силва и стигна до Мартинели, който бе на далечната греда. Ударът на бразилеца от въздуха обаче мина настрана.

След първите десетина минути Челси пое контрола. В 13-ата Мейсън Маунт извърши доста добре директен свободен удар, след който топката рикошира от външната страна на дясната греда.
Снимка: БГНЕС  Арсенал разруши Челси в Бонсинг дей (ВИДЕО)
В 25-ата минута Арсенал имаше нелоша опция. Ектор Белерин се озова в наказателното поле след добър авантаж на Майкъл Оливър. Десният бек върна към Смит Роу, който протегна оптимално крайници си, с цел да стигне до топката, само че не съумя да нанесе добър удар.

Този втори добър интервал за Арсенал даде резултат. В 33-тата минута Тиърни нахлу в наказателното поле отляво, след което падна след единоборство с Джеймс. Оливър незабавно уточни бялата точка. Повторенията демонстрираха, че контактът сред двамата е най-малък и това не изглеждаше като очевидно нарушаване на бранителя на Челси. ВАР обаче поддържа решението на Оливър и дузпата остана. Александре Лаказет осъществя 11-метровия углавен удар, давайки задатък на домакините.

Арсенал нанесе нов удар на своя лондонски противник минута преди почивката, когато Гранит Джака удвои след доста положително осъществяване на директен свободен удар.
Снимка: БГНЕС  Арсенал разруши Челси в Бонсинг дей (ВИДЕО)
Франк Лампард реагира и направи двойна промяна за началото на втората част - Жоржиньо и Хъдсън-Одой замениха Ковачич и Вернер.

В 56-ата минута Букайо Сака на процедура постави точка на разногласието, откакто означи доста хубав гол с нещо приблизително сред удар и центриране, с което трансферира Менди, топката рикошира в далечната греда и влезе във вратата на " сините от Лондон " за трети път довечера.
Снимка: БГНЕС  Арсенал разруши Челси в Бонсинг дей (ВИДЕО)
В 84-тата минута удар на Елнени срещна гредата за шанс на гостите. Четири минути преди края Челси въпреки всичко вкара почетно попадение, откакто засече от близко подаване на Хъдсън-Одой отдясно. Страничният рефер подвига флага си за засада, само че след намесата на ВАР се оказа, че нападателят е в чиста позиция и попадението бе зачетено. В началото на добавеното време стана много с напрежение за " артилеристите ", защото Челси получи дузпа след нарушаване на Мари против Маунт. Бернд Лено обаче избави дузпата, изпълнена от Жоржиньо. и по този начин направи последните минути спокойни за своите съотборници.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР