Арсенал успя да покаже страхотни нерви, за да обърне Астън

...
Арсенал успя да покаже страхотни нерви, за да обърне Астън
Коментари Харесай

Късна драма изведе Арсенал отново на върха във Висшата лига

Арсенал съумя да покаже страхотни нерви, с цел да обърне Астън Вила до 4:2 в първи двубой от кръга във Висшата лига. Оли Уоткинс вкара още в 6-а минута. Букайо Сака изравни в 16-а минута. Филипе Коутиньо още веднъж даде задатък на домакините в 32-а минута. В 61-а минута Олександър Зинченко изравни. Емилиано Мартинес си означи безразсъден автогол в третата минута на добавеното време, а Мартинели оформи крайното 4:2 в последната секунда. 

Домакините започнаха нападателно и хванаха неопитен Арсенал в първите минути. След контраофанзива Оли Уоткинс съумя да преодолее Салиба и да разстреля Аарън Рамсдейл за 1:0. 

В 12-ата минута Мингс отклони удар с глава на Нкетия в гредата. При тази обстановка обаче флагът на лайнсмена бе вдигнат, тъй че гол нямаше да има.

Арсенал притисна в идващите минути своя противник и в 16-ата минута гостите изравниха резултата. Уайт центрира отдясно, Мингс почисти с глава, само че топката се озова на пътя на Сака, който със страховит изстрел я прати под гредата.

В началото на второто полувреем Арсенал се опита да натисне, само че неприятните вести за хората на Артета се усилиха, откакто Букайо Сака се хвана за крайници с някаква травма. 

В 54-а минута Бен Уайт центрира на главата на Еди Нкетия, който нацели напречната греда.

Само седем минути по-късно, след осъществяване от ъглов удар, Йодегаард откри Зинченко, който с доста акуратен удар от 20 метра съумя да разстреля Мартинес за 2:2. 

В 71-вата минута Мартинели, който размени Тросар, направи добър пробив, задържа топката и пусна в последния миг към Нкетия, само че подаването му бе дълго. 5 минути по-късно и Мартин Йодегаард направи сериозен пропуск от комфортна позиция. 

В 82-а минута Леон Бейли напредна по десния фланг и пласира мощен удар в близкия ъгъл на вратата на Рамсдейл, само че топката се отби в гредата. 

Драмата обаче пристигна в третата минута на добавеното време, откакто Жоржиньо нацели гредата, а по-късно топката рикошира в главата на Мартинес и влезе във вратата за 3:2. 

Ето и съставите на двата отбора:

Астън Вила: Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Морено, Луис, Макгин, Камара, Буендия, Коутиньо, Уоткинс;

Арсенал : Рамсдейл, Зинченко, Габриел, Салиба, Уайт, Джака, Жоржиньо, Йодегаард, Нкетия, Тросар, Сака;
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР