Арсенал (Тула) изигра още един добър мач и не спира

...
Арсенал (Тула) изигра още един добър мач и не спира
Коментари Харесай

Брилянтни голове продължиха силната серия на Арсенал

Арсенал (Тула) изигра още един добър мач и не стопира да се изкачва в класирането на Премиер лигата на Русия. " Артилеристите " завоюваха с 2:0 семейството си на Енисей и към този момент са 6-и в таблицата. Успеха донесоха Резиуан Мирзов със зрелищен гол от далечна отдалеченост в 29-ата минута и Игор Горбатенко, който се разписа в 87-ата. Енисей пропусна възможностите си след почивката и е твърдо на дъното с едвам 11 точки.

Изненадващо, и двамата българи в съставите на противниците останаха запаси. Вместо Георги Костадинов в халфовата линия на Арсенал стартира Сергей Ткачов, а наставникът на Енисей Дмитрий Аленичев избра да смени схемата от 3-4-3 на 4-2-3-1 и пусна в центъра на отбраната Али Гаджибеков и Александър Грицаенко, до момента в който Занев бе на пейката.
Гостите пропуснаха отличен късмет да поведат в 22-ата минута, когато Арсен Хубулов центрира от фаул, а Фегор Огуде уцели гредата с глава. В 29-ата минута Мирзов сътвори нещо доста красиво. Футболистът на Арсенал получи топката към ъгъла наказателното поле, финтира Данченко и с брилянтен удар заби топката във вратата на Енисей - 1:0.

Втората част стартира с двойна промяна в състава на гостите. В игра се появиха Александър Соболев и Артур Саркисов, които много раздвижиха играта на отбора от Красноярск. В 71-ата минута Александър Кутин сътвори фрапиращ пропуск. Нападателят на Енисей не уцели празната врата от към два метра.
Георги Костадинов смени Ткачов в 81-ата минута, а в 83-ата Еванс Кангва не съумя да вкара втори гол за домакините. Малко по-късно Горбатенко с не по-малко красиво осъществяване от това на Мирзов успокои почитателите на Арсенал. Съставът на Игор Черевченко няма позволено попадение напролет.

След паузата за националните тимове на Арсенал следва посещение на Криля Советов, а Енисей ще е хазаин на Рубин.

МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА
СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Премиер Лига 20 кръг, събота 16 март  Арсенал Тула 2:0краен резулат  Енисей
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР