Арсенал спечели с 3:0 гостуването си на Оксфорд и си

...
Арсенал спечели с 3:0 гостуването си на Оксфорд и си
Коментари Харесай

Арсенал си уреди сблъсък с Манчестър Сити за ФА Къп

Арсенал завоюва с 3:0 гостуването си на Оксфорд и си уреди конфликт с Манчестър Сити в четвъртия кръг от ФА Къп.

След половин час игра на " Касам Стейдиъм " отборът на Микел Артета можеше да поведе. Тогава " артилеристите " скочиха за дузпа, само че такава не им бе дадена, а малко по-късно Букайо Сака изпусна ужасно състояние.

Малко преди почивката Нкетия си освободи от отбраната на домакините, само че стреля в навън.

Втората част още веднъж стартира с напън на Арсенал, само че изненадващо домакините можеха да вкарат посредством Матю Тейлър. Отговорът на " артилеристите " бе късмет пред Букайо Сака, само че още веднъж не се стигна до гол.

Постепенно Арсенал подвигна темпото, напълно взе самодейността и справедливо заби бързо три гола. В 63-ата минута Мохамед Елнени бе изтърван от отбраната и от близко с глава порази вратата. Седем по-късно Виейра изведе Еди Нкетия, който финтира вратаря и без проблеми вкара за 0:2.

В 76-ата минута още веднъж Нкетия опъна мрежата за 0:3. Той получи пас зад отбраната и елегантно чукна топката около вратаря, с цел да докара нещата до 0:3.

В идващия кръг Арсенал и Манчестър Сити ще се изправят един против различен на " Етихад ", като това е втори следващ огромен конфликт за " жителите " в шампионата след този с Челси, извоюван с 4:0. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР