Арсенал спечели по много категоричен начин с 4:0 гостуването си

...
Арсенал спечели по много категоричен начин с 4:0 гостуването си
Коментари Харесай

Арсенал премаза мечтата на Славия Прага за нещо повече в Лига Европа

Арсенал завоюва по доста безапелационен метод с 4:0 гостуването си на Славия Прага в реванш от четвъртфиналите на Лига Европа. „ Артилеристите “ поведоха удобно с 3:0 с три безответни попадения още преди почивката и си отдъхнаха, откакто в първият мач вкъщи стигнаха единствено до равенството 1:1.

С два гола за успеха се регистрира Александър Лаказет, а по един прибавиха Никола Пепе и Букайо Сака. Така лондончани си резервираха място на полуфинала във втория по авторитет европейски клубен шампионат, където ще се изправят против Виляреал.

От самото начало гостите диктуваха протичащото се на терена и доста бързо взеха решение всичко в своя изгода.

Четвърт час игра след началото Емил Смит-Роу прати топката в мрежата на Славия, само че попадението бе анулирано след интервенция на ВАР. Това обаче по никакъв метод не обезвери „ артилеристите “, които единствено три минути по-късно поведоха. В голмайстор се трансформира Никола Пепе за 1:0.

В 21-вата минута Арсенал получи правото да извърши дузпа за нарушаване на Якуб Хромада. Зад топката застана Александър Лаказет, който бе безмилостен и удвои преднината на своя отбор.

В 24-ата минута Букайо Сака повиши на 3:0 и значително постави завършек на интригата. Съвсем обикновено гостите понамалиха темпото в идващите минути и не нападнаха толкоз упорито, до момента в който Славия Прага изглеждаше сломен и нямаше никакъв отговор на случилото се. Домакините се оказаха в безпомощно състояние, тъй като се нуждаеха от пет гола, с цел да продължат напред в конкуренцията.

Час след началото Александър Лаказет проби в наказателното поле, където се строполи на земята, само че основният арбитър Джунейт Чакър бе безапелационен, че няма учредения за 11-метров углавен удар.

Славия Прага стартира по-често да играе с топката, само че не успяваше по никакъв метод да заплаши вратата, защитавана от Бернд Лено.

В 77-ата минута Арсенал означи четвърти гол. Никола Пепе комбинира с Лаказет, който вкара втория си гол от началото на мача и направи резултата 4:0.

До края „ артилеристите “ имаха благоприятни условия да създадат успеха си още по-убедителна, само че не съумяха да вкарат и пето попадение. В 86-ата минута Мартинели овладя в наказателното поле и насочи рисков удар, само че топката профуча около вратата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР