Арсенал спечели десети пореден мач, Йозил стана най-резултатният германец в

...
Арсенал спечели десети пореден мач, Йозил стана най-резултатният германец в
Коментари Харесай

Арсенал спечели десети пореден мач, Йозил стана най-резултатният германец в Премиършип

Арсенал завоюва десети следващ мач, Йозил стана най-резултатният немец в Премиършип
Арсенал победи Лестър с 3:1 на своя стадион "Емирейтс" в заключителния мач от девети кръг на британското състезание. Тази победа е десета поредна за "артилеристите" във всички шампионати, а сходна серия е първа за отбора от 2007 година, когато съумяват да завоюват 12 срещи.

Сега отборът на Унай Емери има седем триумфа в Премиършип, два в Лига Европа и един в Купата на Лигата.

Лестър поведе в снощния мач в Лондон с помощта на автогол на Ектор Бейерин в 31-ата минута, само че в самия завършек на полувремето Месут Йозил възвърне равенството. През втората част Пиер-Емерик Обамеянг вкара два гола в границите на три минути, които донесоха успеха на "топчиите".

Йозил стана най-резултатният немец в историята на Премиършип. На "Емирейтс" той показва по най-хубавия метод за какво клубът му заплаща 300 000 паунда седмично, като изигра превъзходен мач и взе участие и в другите две попадения на тима си. Неговият гол е 30-и в британската Висша лига и към този момент има един повече от сънародниците му Юрген Клинсман и Уве Рьослер. С актив от 21 точки Арсенал се изкачи на четвърто място в класирането, а Лестър остава на 11-та позиция с 12 пункта. Арсенал ще се опита да усили серията си в четвъртък, когато играе със Спортинг в Португалия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР