Арсенал разби с 5:0 Бърнли в двубой от 25-ия кръг

...
Арсенал разби с 5:0 Бърнли в двубой от 25-ия кръг
Коментари Харесай

Арсенал се позабавлява и наниза пет на Бърнли

Арсенал разруши с 5:0 Бърнли в дуел от 25-ия кръг на британската Висша лига. Два гола за „ топчиите “ означи Букайо Сака – вторият (от дузпа) и третият. Преди него Мартин Йодегор бе дал рано-рано преднина на лондончани. Четвъртото и петото попадение бяха дело надлежно на Леандро Тросар и Кай Хавертц.

„ Артилеристите “ са към този момент с 55 точки – две зад водача Ливърпул. Третият Манчестър Сити е с 53, само че и два мача пасив, един от които е още довечера против Челси.

Бърнли на Венсан Компани пък е предпоследен, на 19-а позиция с 13 точки. Спасителният бряг е на 7 пункта разстояние, а там сега се намира Лутън (20 т.).

Не лиши доста време на Арсенал да открие. След единствено 4-5 минути игра Мартин Йодегор откри мрежата на Трафърд с прекрасен изстрел от границата на наказателното поле, пласиран в долния ляв ъгъл. Норвежецът получи от Габриел Мартинели от лявото крило.

Последваха няколко по-спокойни минути към средата на частта преди Арсенал още веднъж да вземе нещата в свои ръце и да опита да натисне. Атаките на " топчиите " ставаха все по-опасни, до момента в който в 39-ата минута Леандро Тросар бе препънат в наказателното поле. Последва дузпа за Арсенал, която една от звездите на отбора - Букайо Сака, трансформира в гол за 0:2.

Със самото начало на втората част Арсенал умъртви и дребното останала конспирация. Нападение на лондончани мина по целия хоризонтал на офанзивата, с цел да стигне до Букайо Сака. Английският национал получи пас в кулоар, с няколко докосвания отстрани противник и с мощен удар с десния крайник направи резултата 0:3.

Точно 20 минути след началото на втората част Арсенал вкара и четвърти гол. Негов създател стана Леандро Тросар, който се възползва от отбита топка от отбраната на Бърнли и я прати в мрежата на Трафърд за 0:4.

Петото попадение на „ топчиите “ пристигна в 78-ата минута. Тогава Кай Хаверц бе изведен малко необичайно след осъществяване на корнер и осъществя гол за своя отбор за 0:5.

FT / Бърнли - Арсенал 0:5

0:1 Мартин Йодегор 4`

0:2 Букайо Сака 41` (д)

0:3 Букайо Сака 47`

0:4 Леандро Тросар 66`

0:5 Кай Хавертц 78`

 

 

Бърнли:  Джеймс Трафърд, Лоренц Асиньон, Дара О`Шей, Максим Естев, Анес Делкроа, Аарън Рамзи, Сандер Берге, Джош Браунхил, Уилсън Одоберт, Зеки Амдуни, Давид Датро Фофана

Мениджър: Венсан Компани

Your Burnley side to take on Arsenal
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР