Арсенал пребори проблемите и коравия тим на Кьолн, за да

...
Арсенал пребори проблемите и коравия тим на Кьолн, за да
Коментари Харесай

"Арсенал" постигна обрат срещу "Кьолн" след слабо първо полувреме

" Арсенал " пребори проблемите и коравия отбор на " Кьолн ", с цел да запише победа на старта в Лига Европа. " Артилеристите " проспаха първата част против коравия немски тим, само че се поздравиха с триумф 3:1, при конюнктура на " Емиратс ", която по нищо не подсказваше, че те са домакини.

Двубоят се забави с час, защото към стадиона в Северен Лондон имаше безпорядък. Близо 20 хиляди немски почитатели дойдоха за срещата, без значение, че " Кьолн " имаше отпуснати едвам 3000 билета. Много от ентусиастите на гостите се снабдиха с билети за останалите браншове, а при опита им да стигнат до останалите си сънародници напрежението се увеличи.

 Близо 20 хиляди почитатели от Германия дойдоха за дуела.
© Reuters

Близо 20 хиляди почитатели от Германия дойдоха за дуела.

Полицията в Лондон, домакините от " Арсенал " и делегатът не УЕФА взеха решение да отсрочат началото с 60 минути, до момента в който обстановката се позволи. В последна сметка под пронизителен звук от немските почитатели срещата стартира.

" Арсенал " беше в скица с трима бранители, която през този сезон сподели слабостите на тима в отбрана. Ситуацията не се промени и против " Кьолн " и още в 9-ата минута гостите откриха. Джон Кордоба се възползва от огромна неточност на вратаря Давид Оспина, който не почисти добре и с обмислен удар го трансферира – 0:1.

В дейностите на " артилеристите " лиспваха свежи хрумвания и най-много организация, като всеки един от футболистите правеше каквото си желае. Деветте промени, които Арсен Венгер направи, с цел да резервира огромна част от звездите за дуела с " Челси " в неделя, по-скоро объркаха отбора му, в сравнение с да имат позитивен резултат.

На почивката французинът пусна от пейката Сеад Колашинац, за сметка на Роб Холдинг и " Арсенал " заигра с четирима бранители. Ходът сработи още четири минути след подновяването на играта, като тъкмо Колашинац изравни.

Босненецът се включи в една постепенна офанзива и след дребна доза късмет, поради това че топката стигна до него, се разписа с мощно воле. Голът на Колашинац се оказа и под №200 за " Арсенал " в европейските шампионати, откогато Арсен Венгер пое отбора през 1996 година

След попадението играта на " Арсенал " не се промени фрапантно, откакто " Кьолн " се дръпна надълбоко в личното си и празни пространства към този момент нямаше.

 Алексис Санчес бележи втория гол с този удар по диагонала
© Reuters

Алексис Санчес бележи втория гол с този удар по диагонала

Все отново в 67-ата минута миг на талантливост от Алексис Санчес докара до втори гол. Чилиецът се озова сред трима бранители и дриблираше дълготрайно, само че откакто му се отвори минимална междина – шутира неспасяемо в далечния ъгъл, а вратарят Хорн единствено изгледа по какъв начин топката влетява в мрежата му.

Крайният резултат 3:1 оформи Ектор Бейерин четвърт час преди края, който наказа неточност в отбраната на гостите. На терена след едногодишна пауза се появи и Джак Уилшър.

В другия дуел от групата " Цървена звезда " и БАТЕ (Борисов) заъвршиха наедно и по този начин " Арсенал " оглави класирането.

Всички резултати от късните мачове
Група G
" Апоел " (Беер Шева) - " Лугано " 2:1
ФЧСБ - " Виктория " (Пилзен) 3:0

Група Н
" Цървена звезда " - БАТЕ (Борисов) 1:1
" Арсенал " - " Кьолн " 3:1

Група I
" Олимпик " (Марсилия) - " Коняспор " 1:0
" Витория " (Гимараеш) - " Залцбург " 1:1

Група J
" Заря " (Луганск) - " Йосерсунд " 0:2
" Херта " - " Атлетик " (Билбао) 0:0

Група К
" Зулте Варегем " - " Ница " 1:5
" Витес " - " Лацио " 2:3

Група L
" Вардар " (Скопие) - " Зенит " (Санкт Петербург) 0:5
" Реал Сосиедад " - " Розенборг " 4:0
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР