Арсенал победи Уулвърхемптън с 2:0 като гост в мач от

...
Арсенал победи Уулвърхемптън с 2:0 като гост в мач от
Коментари Харесай

"Арсенал" нанесе тежък удар по амбициите на "Уулвс" за Топ 4

" Арсенал " победи " Уулвърхемптън " с 2:0 като посетител в мач от 33-ия кръг на британската Висша лига. По този метод " артилеристите " нанесоха тежък удар по упоритостите на " вълците " за място в Топ 4 и в същото време укрепиха своите за присъединяване в евротурнирите.

Точни за триумфа на " Арсенал " бяха Букайо Сака преди почивката и влезлият като запаса Александър Лаказет в края на дуела.

Снимка: Getty Images

" Уулвс " можеха да открият резултата още в първата минута, когато Раул Хименес откри Адама Траоре в наказателното поле, само че вратарят Емилиано Мартинес съумя да се намеси. Впоследствие добре проведеният в скица 3-4-3 тим на " Арсенал " взе самодейността и първо Руи Патрисио избави удар на Пиер-Емерик Обамеянг, а по-късно трябваше да се намесва и при шут на Еди Нкетия, като при втората обстановка гредата също оказа помощ.

Малко преди почивката обаче " Арсенал " въпреки всичко поведе с хубав гол на Букайо Сака.

" Вълците " пробваха да отговорят след почивката, когато в игра се появи и Диого Жота, само че сътвориха едно само чисто състояние, пропуснато от Адама Траоре. В 64' испанецът се озова самичък против стража Мартинес и го трансферира, топката обаче прелетя над вратата.

Снимка: Getty Images

В края на дуела отборът на Нуно Ешпирито Санто рухна и резервата Александър Лаказет постави точка на разногласието в 86'. Малко по-късно " артилеристите " бяха близо и до трети гол.

В последна сметка " Арсенал " завоюва и се изкачи на седмото място във краткотрайното класиране, което заема с 49 точки. Точно над лондончани е " Уулвърхемптън " с 52.

И на двата отбора предстоят тежки мачове в шампионата - " Уулвс " гостуват на " Шефийлд Юнайтед ", до момента в който " Арсенал " приема " Лестър ".
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР