Арсенал победи с категоричното 5:2 като гост Евертън в двубой

...
Арсенал победи с категоричното 5:2 като гост Евертън в двубой
Коментари Харесай

"Арсенал" затегна примката около врата на Куман

" Арсенал " победи с безапелационното 5:2 като посетител " Евертън " в дуел от деветия кръг от Висшата лига. Поражението задълбочи рецесията в клуба от Ливърпул, а обстановката към мениджъра Роналд Куман остава деликатна и холандският експерт може да бъде освободен от поста си.

" Карамелите " поведоха изненадващо в резултата, макар по-активната игра на лондончани в първите минути. Уейн Рууни с отдалечен удар в 12-ата минута даде задатък в интерес на домакините.

Начо Монреал изравни с добавка пет минути преди почивката, а Месут Йозил вкара второ попадение за " Арсенал ", разписвайки се с глава след центриране на Алексис Санчес.

В 68-ата минута Идриса Гана получи втори жълт и надлежно червен картон, като остави " Евертън " с човек по-малко.

Четвърт час преди края Александър Лаказет добави още едно попадение за " артилеристите ", а в самия завършек на постоянното време Аарън Рамзи се разписа за 1:4.

В добавените минути на срещата Омар Ниасе се възползва от неточност в отбраната на " Арсенал " и осъществя втори гол за " карамелите ".

В петата минута на продължението Алексис Санчес оформи крайното 2:5 след асистенция на Рамзи.

След този триумф " артилеристите " са на пето място във Висшата лига с актив от 16 точки, до момента в който " Евертън " е в зоната на изпадащите със единствено 8 извоювани точки.

" Карамелите " нямат нито една победа в последните си пет дуела от всички шампионати.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР