Арсенал победи с 3:1 и съкрати разликата до върха. Мърсисайдци

...
Арсенал победи с 3:1 и съкрати разликата до върха. Мърсисайдци
Коментари Харесай

Арсенал би Ливърпул и съкрати разликата до върха

Арсенал победи с 3:1 и редуцира разликата до върха. Мърсисайдци остават водач с 51 точки, артилеристите са втори с 49 точки. Трети е Манчестър Сити с 46 точки, колкото има и четвъртият Астън Вила. Сити обаче е с два мача по-малко.

Голяма заслуга за триумфа на лондончани имаше вратарят на Ливърпул Алисон. на Арсенал. Загубата е едвам втора за отбора на Юрген Клоп през сезона. Първата отново беше в Северен Лондон – от Тотнъм, при много противоречиви условия.

Артилеристите откриха още в 14-ата минута. Тогава Букайо Сака вкара добавка, откакто Алисон избави удар на Хаверц. Гостите изравниха в добавеното време на първата част след неточност в отбрана. Габриел си вкара автогол след конфликт сред вратаря Давид Рая и Салиба.

Ливърпул игра по-добре след почивката, само че Джоунс и Мак Алистър пропуснаха да вкарат втори гол. В 67-ата минута неточност на Алисон и Ван Дайк докара до 2:1. Ван Дайк остави топката за вратаря, само че той ритна въздуха и Габриел Мартинели вкара на празна врата. Той има към този момент пет гола и две асистенции против обичания си противник във Висшата лига.

В края Ливърпул остана и с човек по-малко след червен картон на Конате. А в добавеното време Тросар приключи мизерията с гол за 3:1. Той се разписа след нова неточност на Алисон, който разреши удар на близката греда да мине сред краката му.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР