Арсенал победи с 2:0 Наполи на своя Емирейтс в най-дългоочаквания

...
Арсенал победи с 2:0 Наполи на своя Емирейтс в най-дългоочаквания
Коментари Харесай

Перфектен Арсенал даде сериозна заявка за полуфинал в Лига Европа

Арсенал победи с 2:0 Наполи на своя „ Емирейтс ” в най-дългоочаквания първи конфликт от четвъртфиналната фаза на Лига Европа. „ Артилеристите ” надиграха своя мощен противник и реализираха доста удобен задатък преди реванша в Неапол след седмица.

Аарън Рамзи откри резултата в 15-та минута, откакто приключи красива композиция в наказателното поле сред Лаказет и Мейтланд-Найлс. 10 минути по-късно Лукас Торейра лиши топката на Фабиан Руис, залъга го и стреля едва по земя. Ударът му обаче се отклони в крайници на Калиду Кулибали и не остави шансове на Алекс Мерет на вратата. До края нови попадения не паднаха и футболистите на Унай Емери се поздравиха със подобаващ триумф.

Другият британски представител в шампионата – Челси, също завоюва своята среща. „ Сините ” излъгаха с 1:0 Славия Прага при гостуването си в чешката столица.

Футболистите на Маурицио Сари не бяха по никакъв начин безапелационни, само че с попадение на Маркос Алонсо в 86-та минута могат да погледнат по-спокойно към идната фаза на шампионата.

В най-резултатния дуел от вечерта Бенфика съкруши гостуващия Айнтрахт Франкфурт с 4:2. В воин за домакините се трансформира 19-годишният нападател Жоао Феликс, който избухна с хеттрик против немския отбор. Първо той осъществя от дузпа в 21-та минута, за изработката на която Еван Н’Дика от Айнтрахт беше изпъден. После Феликс вкара в 43-та за 2:1 и в 54-та минути за 4:1. Преди това Лука Йович (40-та мин.) беше изравнил, а бранителят Рубен Диас (50-та) бе покачил на 3:1. Резервата Гонасло Пасиенсия означи второто попадения за немския тим, което ще повиши възможностите на отбора за реванша.

В иберийското дерби Валенсия взе голямо преимущество по отношение на Виляреал, откакто завоюва против „ жълтата подводница ” с 3:1 като посетител. В 6-та минута Дани Парехо изпусна дузпа, само че Гонсало Гедеш се оказа на точното място с цел да довкара за „ прилепите ”. До края на полувремето Санти Касорла изравни след тъкмо изпълнен 11-метров углавен удар. Валенсия нанесе своя удар в самия завършек на мача. Два гола в границите на една минута – на Даниел Вас и още един на Гедеш, разрешиха на гостите да се отдръпват с прекомерно добра преднина преди ответния мач на „ Местая ”. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР